Naslovnica Novosti Prvi Krone Profi Liner u floti kompanije Autotransport Cvijetić

Prvi Krone Profi Liner u floti kompanije Autotransport Cvijetić

Kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, generalni zastupnik Krone prikolica i poluprikolica, je tokom aprila zabilježila još jednu novu uspješnu poslovnu saradnju. Ovoga puta je to sa kompanijom Autotransport Cvijetić iz Tuzle. Kompanija je na tržištu prevoza roba u BiH i inostranstvu pristuna već više od 10 godina, a vozni park čine standardne kompozicije tegljača sa poluprikolicama i tandem vozila.

Od aprila će se na bh., ali i evropskim cestama naći još jedna Krone poluprikolica. Ono što je posebno za istaći jeste da je ovo prvi put da se Krone poluprikolica našla u floti ove kompanije, a ta čast je pripala modelu Profi Liner. Međutim, zanimljivo je i to što ovo nije klasični Profi Liner kakvih ima dosta prodanih. Po specifikaciji i unutrašnjoj visini ovaj Profi Liner je prvi ovakav u Bosni i Hercegovini.Opremljen visokokvalitetnim komponentama do najsitnijih detalja, Profi Liner je čvrsta, pouzdana, praktična i prije svega ekonomična poluprikolica. Vozilo ima varenu šasiju koja je ekstremno čvrsta, stabilna i zaštićena KTL plus bojenjem u prahu (kataforeza sa kasnijim dodavanjem praha). Ovaj sistem nudi jedinstvenu dugoročnu zaštitu od korozije. KTL plus garantuje kompletnu, sveobuhvatnu zaštitu, čak i teško dostupnih uglova, ivica i šupljina, koje postoje na vozilu.

Imajući u vidu da je u poslovima transporta svaki minut bitan, Profi Liner je konstruisan za utovar i istovar robe u najkraćem roku. Praktično otključavanje stubova, Multilock fiksiranje robe, Edscha klizni krov, savršen zatezni mehanizam i mehanizam za zaključavanje obezbjeđuju sigurnost da će roba biti spakovana na vrijeme.Isporučeni Profi Liner ima SAF osovine na kojima je montirano šest Michelin pneumatika u dimenziji 385/55 R22.5. Na poluprikolicu su montirana i dva nosača rezervnog točka uz dvije rezervne Michelin gume. Plastični poklopci na maticama će svakako dopridonijeti atraktivnijem izgledu vozila, a sačuvat će i matice od dodatnog prljanja i ostalih problema. Za sigurnost će se pobrinuti Wabco kočioni sistem, disk kočnice na svim osovinama i sistem za stabilnost na cesti.

Poluprikolica je opremljena još i sa nosačem rezervnog točka za tegljač, kutijom za alat, dva podmetača za točkove i multifunkcionalnim zadnjim Hella svjetlima te prepoznatljivim Krone bočnim i zadnjim branicima.

Unutrašnjost poluprikolice čini kvalitetni pod 30 mm debljine, koji je vodootporan i koji ima premium zaptivanje kako bi se efikasnost i radni vijek maksimizirali. Bočna pristupna visina iznosi 2.810 mm, a unutrašnja visina, zahvaljujući Edscha podiznom krovu može ići do 2.950 mm što je jedinstveno i specifično za ovaj tip poluprikolice. Profi Liner ima trostrani rolo, krov koji se može pomjerati i unazad, ojačanu krovnu konstrukciju te XL certifikat i jedan red drvenih letvi te šest redova alu letvi.

Napominjemo da uskoro stiže još novih vozila na stock, a možete pogledati i našu ponudu rabljenih poluprikolica: www.sejari.ba/category/prikljucna-vozila

april, 2018