Naslovnica Novosti Rebac Šped: Uz Krone Box Liner lakši prevoz kontejnera

Rebac Šped: Uz Krone Box Liner lakši prevoz kontejnera

Transportna kompanija Rebac šped iz Čapljine je svoj posao započela 2000. godine i uspjeli su steći reputaciju veoma profesionalne i kvalitetne kompanije. Kompanija se bavi prevozima u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju, pružaju špediterske usluge za BiH i EU, a u sklopu kompanije posluje i nekoliko benzinskih pumpi. U prevozima je aktuelan prevoz ceradama, cisternama, ali i kontejnericama.

Upravo jednu novu Krone poluprikolicu za prevoz kontejnera Sejari d.o.o. Sarajevo je isporučio kompaniji Rebac šped. Transport kontejnera je težak posao. Česte promjene moraju funkcionisati efikasno, što znači da prikolica mora puno da izdrži. Kontejnerska šasija Krone je izdržljiva, svestrana i dobro osmišljena. Svakodnevno opterećenje iz transportnog svijeta se lahko riješava i dobro podnosi.Box Liner je dostupan u više verzija. Također, dostupan je kao univerzalna šasija za sve veličine kontejnera od 20 do 45 stopa, sa kratkim tunelom, dugim tunelom ili bez tunela. Ovaj praktični dizajn osigurava vlasniku pravi odgovor za svaki izazov. Rebac šped se odlučio za kratku šasiju sa tri osovine za kontejnere od 20 stopa.

Isporučeni Box Liner ima dozvoljenu ukupnu težinu od 41 tonu, a visina sedla bez tovara je 1.120 mm. Naravno, bočne i zadnje zaštite od podlijetanja su urađene u potpunosti sa EU direktivama. Vozilo je opremljeno sa 385/65 R22,5 Krone Easy Rider gumama te BPW osovinama sa zračnim jastucima i disk kočnicama, čiji prečnik iznosi 430 mm. Vrijedi spomenu i Wabco sistem kočenja sa EBS modulatorom sa elektronskim sistemom održavanja stabilnosti.

Na listu prednosti koje pruža nova Krone Box Liner kontejnerica može se dodati i KTL plus bojenje u prahu (kataforeza sa kasnijim dodavanjem praha) koje nudi jedinstvenu dugoročnu zaštitu od korozije. KTL plus garantuje kompletnu, sveobuhvatnu zaštitu, čak i teško dostupnih uglova, ivica i šupljina, koje postoje na vozilu.

decembar, 2017