Naslovnica Novosti Šest novih Krone Box Linera za Junuzović kopex

Šest novih Krone Box Linera za Junuzović kopex

Kompanija Junuzović kopex se i ove godine odlučila na kupovinu novih Krone poluprikolica, pošto su prve nove stigle prošle godine. Nakon što su se uvjerili u svestranost i kvalitet Krone priključnih vozila, ponovo su se odlučili na novu narudžbu. Ponovo je izbor pao na model Box Liner i ponovo se radilo o šest vozila. Vozila će biti posebno prilagođena za prevoz boca sa CNG plinom.

Vozila imaju visinu sedla od 1150 mm i mogu da prevoze kontejnere od 20, 30 i 40 stopa. Zbog toga se i podrazumjeva da se zadnji kraj zajedno sa branikom izvlači. Vozila su isporučena na domaćim Krone osovinama koje imaju disk kočnice i zračne jastuke, a na njima su montirani pneumatici u dimenziji 385/55 R22.5 proizvođača Bridgestone. Naravno, tu su i prepoznatljivi Krone bočni branici te zadnji branik.

Upravo su bočni branici na preklop, pošto su dva nosača za rezervne točkove montirani centralno pa im to omogućava lakši pristup. Od ostale opreme vrijedi spomenuti dodatnu čeličnu ploču za ojačanje i zaštitu na zadnjem dijelu, zasebne blatobrane, Wabco kočioni sistem, kutiju za alat, dva gumena odbojnika pozadi i ADR-Certificate EX/III. Posebnu sigurnost će osigurati zadnji rasvjetni panel koji je u punoj LED izvedbi. Njega je razvila kompanija Hella posebno za Krone i on uključuje svjetlo za vožnju unazad i svjetla za maglu. Vrijedi istaći da su u LED varijanti i svjetla za tablice, vanjski gabariti u gumenoj ručici te bočna gabaritna svjetla koja ujedno imaju i ulogu pokazivača smjera.

Kompaniji Junuzović Kopex želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

septembar, 2023.