Naslovnica Novosti Setra 315 UL za kompaniju Vinjani bus Imotski

Setra 315 UL za kompaniju Vinjani bus Imotski

Kompanija Sejari je nastavila uspješnu saradnju sa prevozničkim kompanijama iz Hrvatske, pa je tako isporučen još jedan autobusa. Ovaj put je autobus Setra 315 UL novi dom našao u kompaniji Vinjani bus iz Imotskog. Primopredaja vozila je izvršena prošle sedmice u centrali kompanije Sejari u Odelzhausenu.

Setra je već decenijama sinonim za kvalitet, sigurnost i udobnost. Isporučeni autobus predstavlja odličnu kombinaciju, pošto se radi o spoju međugradskog vozila sa primjesama turističke opreme. Setra 315 UL je 2004. godina i opremljena je sa Mercedesovim Euro 3 motorom snage 220 kW/299 KS te automatskim mjenjačem.U unutrašnjost se može udobno smjestiti 53 putnika plus vozač i suvozač. Vozaču će na raspolaganju biti razni sigurnosni sistemi za udobnu i sigurnu vožnju, a možemo spomenuti još i retarder, tempomat i sunčanu zaštitu. Putnicima će tokom vožnje uživati u jako dobrim Setrinim sjedištima koja se pomjeraju naprijed-nazad, pa će tako i duža putovanja proći bez problema. Također, osim unutrašnjih polica za prtljag, vrijedi istaći da ovaj model ima i solidan prostor za smještaj prtljaga i u bunkerima. Vozilo je opremljeno još i sa audio/video opremom i dva monitora, klima uređajem te sistemom grijanja – Webasto.

Gospodinu Rebiću iz kompanije Vinjani bus se zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i želimo mu puno uspješno pređenih kilometara sa novim vozilom.

april, 2018