Naslovnica Novosti Sezato i Krone nastavljaju uspješan put

Sezato i Krone nastavljaju uspješan put

Početkom mjeseca Sejari d.o.o. je završio isporuku nove Krone Mega Liner poluprikolice kompaniji Sezato iz Sarajeva. Inače, Sezato je dugogodišnji prijatelj i klijent koji se bazirao skoro isključivo na Krone prikolice i poluprikolice, tako da se ove godine ta uspješna saradnja i priča nastavila.Isporučena Mega Liner poluprikolica po opremi spada u trenutno najbolje poluprikolice u Bosni i Hercegovini. Pored standardne šasije, koja je zaštićena KTL lakiranjem, Multilock sistema za lakši i brži utovar/istovar, poluprikolicu krase i prepoznatljivi bočni Krone branik, kao i zadnji bijeli branik sa multifunkcionalnim LED Hella svjetlima.

Mega Liner pokreću domaće Krone osovine na kojima se nalaze Bridgestone pneumatici u dimenziji 385/65 R22.5. Također, uz poluprikolicu su isporučena i dva nosača rezervnih točkova sa rezervnih točkovima također Bridgestone. Ne treba zanemariti ni nosač rezervnog točka za tegljač. Prva osovina na ovom jedinstvenom Mega Lineru je podizna.Svaki točak ima zaseban plastični blatobran, a poluprikolica je opremljena sa Wabco kočionim sistemom i EBS modulatorom sa RSS-om (Roll Stability Support). Bočna pristupna visina iznosi 2.86 metara, dok zahvaljujući Edscha podiznom krovu, sa tri vozne visine, unutrašnja visina može ići i do tri metra. Pod je Krone premium, a u unutrašnjosti se nalazi još i pet redova alu letvi te dva reda drvenih letvi.

Od ostale opreme možemo spomenuti još i dva podmetača za tročkove, čelične odbojnike pozadi, kutiju za alat, kao i XL certifikat. Ovaj Mega Liner posjeduje i certifikat za prevoz pića VDI 2700 BI.12 što otvara dodatne opcije u prevozu roba kod ovog prevoznika. Po želji kupca, Mega Liner je isporučen sa crvenom ceradom koja će se sjajno uklopiti u kompoziciju pošto će ga dužiti i novi crveni Volvo FH Euro 6.

maj 2018