Naslovnica Novosti Sezato nastavio Krone tradiciju – stigao novi Mega Liner!

Sezato nastavio Krone tradiciju – stigao novi Mega Liner!

Sezato d.o.o. iz Sarajeva je već dugogodišnji zadovoljni Krone kupac, čiji vozni park čine isključivo poluprikolice ovog njemačkog proizvođača i Volvo tegljači. Tradicija se nastavila i ovaj put, pa je na novi Volvo tegljač uparena nova Krone Mega Liner poluprikolica, koju je isporučila kompanija Sejari d.o.o., generalni zastupnik i distributer Krone priključnih vozila za Bosnu i Hercegovinu. Mega Liner sa nižim podvozjem osmišljen je tako da nudi kapacitetni utovarni prostor od 100 m³, a veoma je učinkovit i zbog hidrauličkog dizanja krova, što utovar i istovar čini lakšim, bržim i efikasnijim.

Nova poluprikolica u floti kompanije Sezato nudi utovarni prostor dužine 13.620, širine 2.480 i visine do 3.000 mm, a sve zahvaljujući rolo ceradi, Edscha podiznom krovu i premium Krone podu. Bočna utovarna visina iznosi 2.860 mm. Ne treba zaboraviti i Multilock sistem koji se nalazi na obje strane prikolice. Da bi roba i ostali učesnici u saobraćaju bili sigurni pobrinut će se Wabco kočioni sistem sa EBS-om i sistemom stabilnosti. Naravno, veliku ulogu u sigurnosti igra i LED rasvjeta sa Hella svjetlima na zadnjem braniku nove generacije. U unutrašnjosti se nalaze dva reda drvenih te četiri reda aluminijumskih letvi.

Vrijedi spomenuti da je cerada po želji klijenta u crvenoj boji, a da su vrata u aluminijumskoj izvedbi. Prednji zid je bijele boje, a dodatno je iznutra ojačan sitastom pločom. Sve to je montirano na domaće Krone osovine na koje su montirani Goodyear KMAX T pneumatici u dimenziji 385/55 R22.5 uz obaveznu prvu osovinu kao podiznu. Dva nosača za rezervne gume uz dvije rezervne gume također proizvođača Goodyear su isporučene po želji kupca, a od ostale opreme možemo spomenuti još i dva podmetača za točkove, kutiju za alat, flap (zaštitnu gumu) pozadi sa Krone logom, zasebne plastične blatobrane na gumama, ukrasne poklopce matica na točkovima, SAF potporne noge i carinsko uže. Osim XL certifikata, poluprikolica ima i VDI 2700 certifikat koji joj omogućava i prevoz pića.

Kompaniji Sezato želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

juni, 2022.