Naslovnica Novosti Sinan-commerce kupio još jedan KRONE Profi Liner

Sinan-commerce kupio još jedan KRONE Profi Liner

Prošle godine u septembru Sejari d.o.o. Sarajevo je isporučio nov model Profi Liner poluprikolice kompaniji Sinan-commerce iz Žepča, a dobra saradnja se nastavila i ovoj godini sa novom isporukom i to ponovo modela Profi Liner.

Imajući u vidu da je u poslovima transporta svaki minut bitan, Profi Liner je konstruisan za utovar i istovar robe u najkraćem roku. KTL plus bojenje u prahu (kataforeza sa kasnijim dodavanjem praha) poluprikolice nudi jedinstvenu dugoročnu zaštitu od korozije. KTL plus garantuje kompletnu, sveobuhvatnu zaštitu, čak i teško dostupnih uglova, ivica i šupljina, koje postoje na vozilu.Isporučeni Profi Liner ima težinu od 6,2 tone, a šasija je urađena sa  dvoostrukim T-dužinskim i središnjim nosačima. Spoljni ram je zavareni sa poprečnim nosačima i traverzama. Patentirani Multilock-spoljni ram za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm je standardna oprema na svim Krone modelima, a ovaj patent je višestruko nagrađen zbog svoje inovativnosti.

Bijela bočna zaštita od podlijetanja je još jedna standardna stvar na Krone poluprikolicama i sigurno jedan od zaštitnih znakova po kojim je Krone prepoznat širom evropskih cesta. Na zadnjem braniku se nalaze Hella multifunkcionalna svjetla, kao i ljestve na izvlačenje.

Kombinacija Krone osovina i Krone pneumatika Easy rider, u dimenziji 385/65 R 22.5, se na terenima Bosne i Hercegovine pokazala prilično efikasna, pa je ista kombinacija korištena i u ovom slučaju. Profi Liner je opremljen i prednjom podiznom osovinom. Od ostalog vrijedi istaći da je korpa za rezervni točak smještena iza osovina sa desne strane, a da je dodan i nosač rezervnog točka za tegljač, dok se plastična kutija za alat nalazi pozadi sa lijeve strane.

Ukupna visina nenatovarene poluprikolice iznosi 4075 mm, dok je unutrašnja visina sa zatvorenim krovom 2795 mm. Krone je zadužen i za krovnu konstrukciju, dok se unutra nalaze četiri reda drvenih letvi.

maj, 2017