Naslovnica Novosti Stigao novi Krone Mega Liner u flotu Ali Company

Stigao novi Krone Mega Liner u flotu Ali Company

U cilju podmlađivanja voznog parka kompanija Ali Company iz Srebrenika je od kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo nabavila još jednu novu poluprikolicu. Ponovo se radi o provjerenom modelu Krone Mega Liner i ponovo se radi o vozilu sa crvenom ceradom – jednim od prepoznatljivih simbola ove kompanije.

Isporučena poluprikolica ima Goodyear pneumatike dimenzije 385/55 R22.5, ali zahvaljujući podiznom Edscha krovu ima unutrašnju visinu od tri metra. Podizni krov će značajno olakšati i ubrzati utovar i istovar robe i tereta. Uz poluprikolicu su isporučene i dvije rezervne gume. Za osiguranje robe i samog vozila pobrinut će se Wabco kočioni sistem sa EBS i sistemom protiv prevrtanja. Kao što smo spomenuli cerada je u crvenoj carmine boji i u rolo je izvedbi.

Pneumatici su montirani na Krone osovine sa vazdušnim ovjesom i kočionim diskovima. Novi Mega Liner u floti Ali Company transporta može se pohvaliti i podiznom prvom osovinom. Od ostale opreme možemo istaći da svaka guma ima blatobran, dva nosača za rezervne točkove, multifunkcionalna LED Hella rasvjeta na zadnjem dijelu, kutiju za alat, podupirače za točkove, vodootporni premium Krone pod, ljestve pozadi za lakši ulazak, dva reda drvenih te čak pet redova aluminijumskih letvi u unutrašnjosti. Od aluminijuma su i zadnja dvokrilna vrata sa dvostrukim šarkama.

Mega Liner sa nižim podvozjem osmišljen je tako da nudi kapacitetni utovarni prostor od 100 m³, a veoma je učinkovit i zbog hidrauličkog dizanja krova, što utovar i istovar čini lakšim, bržim i efikasnijim. Veliki plus za ovaj model je i višestruko nagrađivan Multilock sistem obezbjeđivanja tovara, koji omogućava lahko fiksiranje robe radi skraćenja utovara/istovara.

Vlasniku i uposlenim u Ali Company želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

oktobar, 2019.