Naslovnica Novosti Tri Krone prikolice za Binvest Posušje

Tri Krone prikolice za Binvest Posušje

Kompanija Binvest iz Posušja je nedavno proširila svoj vozni park novim MAN kamionima i Krone prikolicama. Kompanija Binvest je osnovana 1995. godine i tokom godina je bilježen samo napredak u poslovanju, prije svega uvozu i distribuciji uglednih brendova iz segmenta pića. Zbog proširenja posla došlo je do širenja i obnove voznog parka, pa je odlučeno da se na nova tri MAN kamiona upare i tri nove Krone prikolice.

Njihov izbor bile su prikolice dužine 7,2 metara na Krone osovinama, koje su sa disk kočnicama. Na osovinama su montirane također domaće Krone Easy Rider gume u dimenziji 385/65 R22.5. Roba koja će se prevoziti je specifična, ali za njenu sigurnost će se pobrinuti i Knorr Premium kočioni sistem sa EBS i sistemom protiv prevrtanja. Unutrašnja visina iznosi oko 2,2 metar što je sasvim dovoljno za dobar utovarni kapacitet.

Prednji zid prikolica je u punoj visini i urađen je od profilisanog čeličnog lima. Zadnja vrata su dvokrilna sa četiri šarke. Karakteristični Krone zaštitnici od bočnog podlijetanja kao i prepoznatljivi zadnji branik su neizostavni dio svakog Krone priključnog vozila, pa ni ovdje nije bio izuzetak.

Na prikolicama se nalazi pod debljine 30 mm koji je vodootporan. Od ostale opreme možemo spomennuti da su tu još i sedam redova alu letvi, LED diodni gabariti, odbojne gume, nosač za rezervni točak uz rezervni točak, podmetač za točkove te Hella multifunkcionalna svjetla. Nove Krone prikolice isporučene su sa rolo bijelom ceradom i prilagođenim natpisom kompanije baš kao i kamioni.

Kompaniji Binvesti Posušje želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

august, 2019.