Naslovnica Novosti Tri nova Box Linera isporučena za Ali Company

Tri nova Box Linera isporučena za Ali Company

Nakon što je rukovodstvo firme Ali Company nedavno svoj vozni park obogatilo sa jednom Krone Mega Liner poluprikolicom, trend obnove se nastavio i dalje i naravno sa Krone vozilima. Za drugi dio obnove voznog parka, Ali Company se odlučio za tri nove poluprikolice za prevoz kontejnera i to model Box Liner.

Vozila su kupljena od kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo čime je dobra dugogodišnja saradnja nastavljena. Isporučena vozila su u identičnoj opremi i predstavljaju najnoviju generaciju Box Linera modela, a čast da ih prvi imaju u BiH je pripala firmi Ali Company.

Vozila imaju visinu sedla od 1100 mm i mogu da prevoze kontjenere od 20, 40 i 45 stopa. Zbog toga se i podrazumjeva da se zadnji kraj zajedno sa branikom izvlači. Još jedna zanimljivost je ta što su ova vozila optimizirana i za naknadnu ugradnju rashladnih uređaja Thermo King ili Carrier po potrebi. Vozila su isporučena na domaćim Krone osovinama koje imaju disk kočnice i zračne jastuke. Na njima su montirani pnreumatici u dimenziji 385/55 R22.5, a osovine su dodatno ukrašene sa poklopcima na maticama.

Interesantno je da su bočni branici na preklop, a od ostale opreme vrijedi spomenuti dodatnu čeličnu ploču za ojačanje i zaštitu na zadnjem dijelu, dva nosača za rezervne točkove sa rezervnim točkovima, zasebni blatobrani, Wabco kočioni sistem, multifunkcionalna zadnja Hella svjetla sa uključenim svjetima za maglu i vožnju unazad, kutija za alat i ADR-Certificate EX/III.

Kolektivu Ali Company želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

septembar 2021.