Naslovnica Novosti Troosovinski Neoplan isporučen kompaniji Zeni-tours

Troosovinski Neoplan isporučen kompaniji Zeni-tours

Proizvodno uslužno i prometno društvo Zeni-Tours d.o.o. Vitez je kompanija sa dugogodišnjim iskustvom. Sjedište se nalazi u Vitezu, a svoju poslovnicu imaju i u Zenici. Kompanija se isključivo bavi prevozom putnika u javnom linijskom (otvara se u novom tabu)i vanlinijskom saobraćaju, a sklopu poslovnice u Zenici radi i turistička agencija.

Zeni tours u svom vlasništvu posjeduje 25 voznih jedinica koji po svojim karakteristikama mogu da pružaju usluge u domaćem i ino prevozu. A odnedavno je vozni park bogatiji za još jedan autobus i to troosovinski Neoplan Trendliner oznake N3516/3 ÜL. Vozilo je isporučila kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, čime je nakon nekoliko godina pauze, obnovljena stara saradnja ove dvije kompanije.

Zanimljivo je spomenuti da je ovaj model bio dobitnik nagrade za dizajn Red Dot Design Award 2005. godine. Isporučeni autobus u trenutku predaje je imao oko 559.000 kilometara i vozilo je prethodno imalo samo jednog vlasnika u Njemačkoj. Snagu vozilu daje MAN motor snage 287 kW tj. 390 konjskih snaga u kombinaciji sa automatskim ZF mjenjačem. Vozilo je bijele boje i opremljeno gumama u dimenziji 295/80 R22.5 uz velika crno tonirana dvostruka stakla. Vanjski izgled u potpunosti održava Neoplanov futuristički izgled, nešto po čemu je Neoplan uvijek bio poznat.

Unutrašnjost vozila je u potpunosti opremljena sa turističkom opremom, tako da će ovo vozilo moći da obavlja sve vrste prevoza što je svakako veliki plus za novog vlasnika. U prednjem dijelu vozila se nalazi frižider i vozačev kokpit sa svim potrebnim uređajima i opremom. Vozilo je opremljeno sa kamerom na drugim vratima za sigurniji izlaz i ulaz putnika, a kameru vozač prati preko posebnog monitora na komandnoj tabli. Druga vrata su dvokrilna tako da ima dovoljno prostora za sve putnika prilikom izlaska i ulaska u vozilo. Također, vozilo je opremljeno sa digitalnim tahografom, ABS i ESP sistemima, sunčanom zaštitom za vozača, retarderom te centralnim zaključavanjem kompletnog vozila i bunkera.

Osim vozača i suvozača, vozilo može da primit još 57 sjedećih putnika. Vozilo ima odlično sačuvana Kiel sjedišta sa opcijom obaranja naslona, preklopnim naslonom za ruke i noge uz stolić i mrežice za lične stvari. Sjedišta su u kombinaciji kože i tkanine sa kožnim naslonom za glvu. Za optimalne temperature, ovisno od godišnjeg doba, putnicima će na raspolaganju biti i klima uređaj uz sistem grijanja. Također, autobus je opremljen i sa Blaupunkt audio/video opremom koja uključe dva monitora, radio i cd/mp3/dvd player, a za duža putovanja putnici će se moći koristiti i toaletom.

Kompaniji Zeni-tours želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom te se radujemo daljoj saradnji!

novembar, 2021.