Naslovnica Novosti Uz nove kamione Frigošped preuzeo i nov Krone Mega Liner

Uz nove kamione Frigošped preuzeo i nov Krone Mega Liner

Frigošped d.o.o. iz Žepča je među vodećim transportnim kompanijama u Bosni i Hercegovini, koja nudi isključivo usluge međunarodnog transporta. U svojoj ponudi nude usluge klasičnog transporta (Cerada), ADR transporta (opasne tvari), djelimične i kompletne utovare te specijalne (vanredne) transporte uz uslugu pratnje. Ističu da su dugogodišnje iskustvo, odličan vozni park, profesionalni i kvalificirani vozači, te stručno rukovodstvo ključ  njihovog uspjeha.

Kompanija Frigošped je također poznata i po još dvije stvari: Volvo kamionima i crvenim kompozicijama koje voze. Prethodnih dana je bilo veoma veselo u kompaniji pošto je stiglo više komada novih Volvo kamiona, a shodno tome bilo je potrebno osigurati i kvalitetne poluprikolice. Svoje mjesto u novoj floti našla je i nova poluprikolica Krone Mega Liner.

Isporučeni Mega Liner je trenutno best-buy opcija u BiH pošto se radi o vozilu sa maksimalnim utovarnim kapacitetom, ali kojeg mogu da zakače i standardni tegljači, što mu daje veliku svestranost. Zato i ne treba da čudi da je potražnja za ovakvih poluprikolicama ogromna. Prvo što se primjeti sa vanjske strane jeste da je vozilo po želji kupca u full crvenoj izvedbi. Cerada, prednji zid i zadnja aluminijumska vrata su u crvenoj boji. Također, nezaobilazni su i Krone bočni i zadnjik branik nove generacije, na kojem se nalazi i rasvjetni panel sa Hella svjetlima i prepoznatljivoj kruni u LED izvedbi.

Vozilo je isporučeno na Krone osovinama sa vazdušnim ovjesom i disk kočnicama na kojim se nalaze Goodyear KMAX T pneumatici u dimenziji 385/55 R22,5. Prva osovina je naravno podizna kako bi se ekonomski uštedilo na potrošnji goriva i gumama kada poluprikolica nije opterećena. Kako bi i kompozicija, ali i roba bila sigurna tu je Wabco kočioni sistem sa sistemom stabilnosti i EBS-om. Također, u unutrašnjosti se nalazi i patentirani Krone Multilock-spoljni ram za univerzalno osiguranje tereta. Vozilo će biti uočljivo u noćnom radu zahvaljujući LED bočnim markerima, LED konturnim svjetlima, LED svjetlima za tablice te multifunkcionalnim zadnjim Hella svjetlima, sa uključenim svjetlom za maglu i svjetlom za vožnju unazad. Premium pod i brtvljenje poda je još jedna značajka svih Krone poluprikolica pa tako i ove.

Za maksimalnu visinu utovara od tri metra pobrinut će se Edscha pomični hidraulički krov. On ima podesive vozne visine u koracima od 50 mm i podiže se na četiri ugaona stupa odvojeno što daje veću fleksibilnost pri utovaru i istovaru. Zaista bogatu opremu na ovom novom Mega Lineru zaokružuju merdevine pozadi za lakši ulaz, dva nosača rezervnih točkova sa jednom rezervnom gumom, podmetači za točkove, dvije kutije za alat, tri reda drvenih i četiri reda aluminijumskih letvi, odjeljak iznad desnog bočnog branika za skladištenje 22 komada drvenih ili aluminjumskih dasaka, ukrasne kapice za maticama točkova, rezervoar za vodu kapaciteta 50 litara, SAF potporne noge, carinsko uže i flap (zaštitna guma) pozadi sa Krone logom. Mega Liner pored standardnog XL certifikata ima i VDI 2700 certifikat za prevoz pića.

Vozila su prošla kroz standardno unificiranje natpisa kompanija i već se nalaze na cestama širom Evrope. Kompaniji Frigošped želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

maj, 2022.