Naslovnica Novosti Winfrom Brčko preuzeo novu Krone Mega Liner poluprikolicu

Winfrom Brčko preuzeo novu Krone Mega Liner poluprikolicu

U sklopu kompanije Winfrom Brčko, koja se bavi proizvodnjom PVC stolarije, posluje i kompanija Win Logistics čija je osnovna djelatnost prevoz roba. Početkom decembra kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, generalni zastupnik i distributer Krone priključnih vozila za teritoriju Bosne i Hercegovine, isporučila je novu Krone poluprikolici kompaniji Winfrom.

Izbor je pao na svestrani model Mega Liner, ali u takozvanoj Varios izvedbi. Isporučeni Mega Liner nije klasična mega poluprikolica pošto ima pneumatike dimenzije 385/55 R22,5, ali zahvaljujući Edscha podiznom krovu ima unutrašnju visinu od tri metra. Podizni krov će značajno olakšati utovar i istovar robe i tereta. Pneumatici su postavljeni na domaće Krone osovine koje su opremljene zračnim jastucima i disk kočnicama. Prva osovina je sa podiznim mehanizmom. Na vozilu su montirane gume proizvođača Continental, a uz vozilo su isporučene i dvije rezervne gume istog proizvođača sa felgama.

Od ostale opreme možemo istaći da svaka guma ima blatobran, dva nosača za rezervne točkove, Wabco kočioni sistem sa EBS-om i sistemom stabilnosti vozila, podupirače za točkove, ljestve u zadnjem dijelu za lakši ulaz u vozilo, premium Krone pod, četiri reda aluminijumskih te tri reda drvenih letvi u unutrašnjosti kao i zadnja aluminijumska vrata. Kompletna rasvjeta na vozilu je u LED izvedbi, a nju čine bočni gabariti koji imaju i ulogu pokazivača pravca te rasvjeta za zadnjem braniku proizvođača Hella. Ona je iz nove generacije posebno razvijene za Krone i čine je pokazivač pravca, svjetlo, stop svjelo i svjetlo za vožnju unazad.

Naravno Krone bočni i zadnji branik su neizostavni dio svake Krone poluprikolice kao i XL i certifikat za prevoz pića što donosi dodatne pogodnosti. Uz vozilo su isporučene i kutija za alat, carinsko uže te poklopci na maticama točkova koji će dodatno ukrasiti izgled vozila. Interesantno je da isporučena poluprikolica ima i protivprovalnu ceradu. Cerada je crvene boje kako bi se nova poluprikolica odlično nadopunila sa također novim tegljačem proizvođača Iveco.

Kompaniji Winfrom i gospodinu Ahmetu se zahvaljujemo na ukazanom povjerenju. Želimo im puno sreće i uspješno pređenih kilometara sa novim vozilom te se radujemo daljnjoj saradnji!