Naslovnica Novosti Za Eurotrans Sarajevo Krone Mega Liner je najbolji izbor!

Za Eurotrans Sarajevo Krone Mega Liner je najbolji izbor!

Sarajevska transportna kompanija Eurotrans danas je od kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo preuzela svog novog člana voznog parka. Radi se o novoj Krone Mega Liner poluprikolici, koja će se pridružiti novom tegljaču Mercedes Actrosu.

Kompanija Eurotrans registrovana je u Sarajevu 1996. godine. Raspolaže sa modernom flotom vozila i bavi se unutrašnjim i međunarodnim transportom roba. Pored transporta roba pod ceradama, Eurotrans sa dva vozila nudi i usluge prevoza automobila.Isporučeni Mega Liner je težak oko 6,7 tona i ima visinu sedla od 980 mm. Kao i svaka Krone šasija, i ova šasija je opremljena dvostrukim T-dužinskim i središnjim nosačima te Multilock sistemom za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm. Mega Liner je isporučen na BPW osovinama sa disk kočnicama te prvom osovinom sa mogućnošću podizanja. Na osovinama su montirani Continental pneumatici u dimenziji 385/55 R19,5. Uz poluprikolicu su isporučene i dvije rezervne Continental gume. Inače, ova kombinacija Continental-BPW se odlična pokazala za poslove koje obavlja Eurotrans pa je ona i najčešća prilikom kupovine novih priključnih vozila. Na vozilu se nalaze i dva nosača za rezervne točkove kao i korpa za rezervni točak tegljača.Za sigurnost će se pobrinuti Wabco kočioni sistem, koji uključuje i sistem stabilnosti, parkirna kočnica, EBS te dva podmetača za točkove. Osim atraktivnog izgleda, Mega Liner će se posebno isticati i po zadnjem osvjetljenju kojim dominiraju Hella multifunkcionalna svjetla sa prepoznatljivom Krone krunom. Sa lijeve strane se nalazi i PVC kutija za alat.

Kao i do sada, isporučen je Edscha klizni i podizni krov sa mogućnošću podizanja krova do 500 mm na 4 ugaona stuba odvojeno. Pod je urađen u premium varijanti što je i standard kod svih Krone priključnih vozila. Bočna pristupna visina iznosi 2,85 metara dok je unutrašnja visina okruglo tri metra. U unutrašnjost se nalazi još i dva reda alu letvi te četiri reda drvenih letvi.

februar, 2018