Naslovnica Novosti Za kvalitetno meso – hladnjača Krone Load Carrier

Za kvalitetno meso – hladnjača Krone Load Carrier

Priča kompanije Mujanić d.o.o. započela je sada već davne 1998. godine, a danas raspolaže sa osam mesnica, restoranom, motelom, klaonicom, preradom i sušnicom. Primarna djelatnost od početka jeste proizvodnja i prodaja mesa, te mesnih prerađevina. S tim u vezi, kvalitetan transport mesa je od krucijalnog značaja za ovu kompaniju.

U toku sedmice kompanija Mujanić d.o.o. je preuzela svoju novu prikolicu-hladnjaču koja je u mnogo čemu jedinstvena i specijalna. Hladnjača je urađena na bazi Krone prikolice modela Load Carrier. Prikolica ima BPW osovine sa vazdušnim ogibljenjem i disk kočnicama na kojim su montirani Michelin pneumatici u dimenziji 385/55 R22.5. Sigurnost tereta, vučnog vozila i ostalih sudionika u saobraćaju osigurat će Wabco premium kočioni sistem zajedno sa EBS-om, sistemom stabilnosti i parkirnom kočnicom. Sama prikolica zahvaljujući rasporedu boja (žuta i crvena) će biti vidljiva i primjetna u saobraćaju, a za bolju vidljivost posebno noću pobrinut će se se Hella multifunkcionalna svjetla.

Pod je izrađen od kombinacije drvenihh greda i šperploče uz gaznu površinu od aluminijuma. Prednja, zadnja te bočne strane su konstruisane od termoizolacijskog panela debljine 80 mm, dok je debljina panela krova 100 mm. Zadnja dvokrilna vrata su kontejnerskog tipa, a za lakši ulazak i obavljanje zadataka ugrađena su i manja vrata koja se nalaze na bočnoj strani. Da bi meso bilo uvijek svježe i na pravoj temperaturi zadatak je uređaja Thermo King model UT800 + ES800 sa dizel agregatom i termopisačem TouchLog koji je postavljen na ovu prikolicu.

Od ostale opreme možemo svakako istaći Michelin rezervni točak i dva nosača za rezervne točkove, LED rasvjetu, podmetač za točkove, merdevine za lakši ulazak od zada kao i sa bočne strane, kutija za alat, zadnja blatarica, okapnica bočnih i zadnjih vrata, plastični rukohvat i dvije rol odbojne gume. Vrijedi istaći i da će drugi dio kompozicije, pored nove Krone hladnjače, činiti također nov MAN kamion.

Kompaniji Mujanić i njenom rukovodstvu želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim vozilom!

oktobar, 2020.