Naslovnica Novosti Zadnja isporuka u 2023. godini za Beki transport

Zadnja isporuka u 2023. godini za Beki transport

Zadnju isporuku ove godine imali smo za Kalesiju i kompaniju Beki transport. Ova kompanija se odlučila za jedno vozilo sa našeg lagera polovnih vozila, a izbor je pao na Schmitz SCB S3T Varios. Inače, Beki transport je kompanija koja se bavi prevozom robe još od 2000. godine, a danas flotu čini 10 vozila, od čega su dvije poluprikolice kiperke, a preostalih osam su cerade.

Izabrano vozilo je 2017. godina, a radi se o, kako ime govori, varios varijanti poluprikolice koja ima podizni krov i promjenjive vozne visine. Radi se o zaista očuvanom vozilu koje je prethodno imalo jednog vlasnika i koje je uzeto u račun na principu “staro za novo”. Vozilo ima pocinčanu šasiju po čemu je ovaj proizvođač i poznat, a opremljeno je domaćim Schmitz Rotos osovinama na kojim su pneumatici u dimenziji 385/55 R22.5, pri čemu je prva osovina podizna. Vozilo ima težinu od približno sedam tona kada je prazno. Prednji zid je od aluminijuma, a i zadnja dvokrilna vrata su također aluminijumska, dok je bočna cerada u lijepoj plavoj nijansi.

Zadnji dio vozila ima zaštitni branik na koji je montirana sjetlosna signalizacija. Unutrašnjost čini solidan drveni pod te četiri reda aluminijumskih letvi. Već smo spominjali da vozilo ima podizni krov i mehanizan zahvaljujući kojem ima razne visine, a maksimalna unutrašnja visina može iznositi tri metra. Od ostale opreme možemo izdvojiti bočne zaštite od podlijetanja iza kojih se nalaze dva nosača za dvije rezervne gume uz jednu rezervnu gumu, dva podmetača za gume, dvije kutije za alat, zaštitnu gumu (flap) ispod zadnjeg branika, individualne plastične blatobrane, carinsko uže, plastične poklopce matica na točkovima, gumene profile pozadi za bolju zaštitu vozila na pristupnim rampama te veliku kariranu čeličnu ploču u unutrašnjosti također za bolju zaštitu.

Kompaniji Beki transport želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

januar, 2024.