Naslovnica Novosti 3/6 Krone Box Linera isporučeno kompaniji Ali Company

3/6 Krone Box Linera isporučeno kompaniji Ali Company

Kompanija Ali company nedavno je preuzela prve tri nove Krone Box Liner poluprikolice od ukupno šest koliko broji naručeni paket. Nove poluprikolice za prevoz kontejnera će dodatno pojačati vozni park i ojačati pozicije kompanije u segmentu prevozu robe sa kontejnerima. Vozila je isporučila kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, koji je generalni zastupnik i distributer Krone priključnih vozila, čime je nastavljena dugogodišnja odlična saradnja ove dvije kompanije.

Iako dostupan u više verzija, Ali company se ovaj put odlučio za varijantu sa univerzalnom šasijom za veličine kontejnera od 20 do 40 stopa. Ovaj praktični dizajn osigurava vlasniku pravi odgovor za svaki izazov, a brzina i prilagodljivost su jako bitne u svijetu transporta roba.

Isporučeni Box Lineri imaju dozvoljenu ukupnu težinu od 41 tonu, a visina sedla bez tovara je 1.150 mm. Naravno, bočne i zadnje zaštite od podlijetanja su urađene u potpunosti sa EU direktivama i sa prepoznatljivim KRONE logom i natpisom. Bitno je spomenuti da je zadnji dio vozila kompletno redizajniran i da može izvući radi utovara kontejnera od 45 stopa. Zadnju stranu vozila krasi i nove generacije Hella LED svjetala koji je posebno razvijen za Krone. Kada smo spomenuli rasvjetu, ona je u kompletnoj LED izvedbi i, osim spomenutih svjetala nove generacije, uključuje LED rasvjetu u gumenim ručicama pozadi, LED bočna konturna svjetla sa indikatorima pravca te LED rasvjeta tablice.

Vozila su opremljena sa 385/55 R22,5 gumama te domaćim Krone osovinama sa zračnim jastucima i disk kočnicama, čiji prečnik iznosi 430 mm. Naravno, prva osovina je podizna što će doprinijeti manjoj potrošnji guma kada vozilo nije pod velikim opterećenjem kao i manjoj potrošnji goriva ukupne kompozicije. Vrijedi spomenuti i Wabco sistem kočenja sa EBS modulatorom sa elektronskim sistemom održavanja stabilnosti.

Vozila imaju podmetače za točkove, dva nosača za rezervne točkove uz rezervni točak, ukrasne plastične poklopce matice točkova, plastične blatobrane, kutiju za alat, kutije za PP aparate, dva gumena odbojnika pozadi, zaštitnu čeličnu ploču u zadnjem dijelu vozila za dodatnu zaštitu i ojačanje te zaštitnu gumu (flap) pozadi. Uz vozilo je isporučen i ADR certifikat EX/III.

Uz tri nova Box Linera, vozni park je pojačan i sa još jednim MAN tegljačem. Uskoro se očekuje i isporuka preostala tri nova Krone Box Linera za Ali company. Kompaniji želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

maj, 2023.