Naslovnica Novosti Isporučen nov Profi Liner kompaniji Sanel-Šped Konjic

Isporučen nov Profi Liner kompaniji Sanel-Šped Konjic

Prošlog mjeseca kompanija Sejari d.o.o., koji je ekskluzivni zastupnik Krone priključnih vozila za teritorij Bosne i Hercegovine, isporučila je kompaniji Sanel-šped iz Konjica novu poluprikolicu model Profi Liner. Inače, trenutna flota kompanije Sanel-šped se sastoji od četiri kamiona i četiri poluprikolice, od čega su tri brenda Krone i sve tri su kupljenje nove.

Isporučeni Profi Liner ima težinu tek nešto više od šest tona, a njena čvrsta i kompaktna šasija zaštićena je od hrđe KTL metodom, bojenjem prahom i pečenjem laka. Osovine su domaće, iz Krone proizvodnje, od čega je prva podizna, baš kao i pneumatici Easy Rider u dimenziji 385/65 R 22,5. Treba spomenuti da je kompanija Sanel-šped dobila Profi Liner sa novom generacijom šasije koju čini modularni dizajn zavarene konstrukcije u merdevinastom okviru. Nosači rezervnih točkova su smješteni iza osovina sa obje strane, a poluprikolica je opremljena još sa kutijom za alat, merdevinama pozadi za lakši ulazak, multi-lock sistemom vezanja i osiguravanja tereta, podmetačima za točkove, nezaobilaznim prepoznatljivim Krone bočnim i zadnjim branikom te multifunkcionalnim zadnjim Hella svjetlima sa već uključenim svjetlom za maglu i svjetlom za vožnju unazad.

Unutrašnjost poluprikolice čini kvalitetni pod 30 mm debljine, koji je vodootporan i koji ima premium zaptivanje kako bi se efikasnost i radni vijek maksimizirali. Sigurnost tereta i učesnika u saobraćaju će osigurati Wabco kočioni sistem uz pomoć RSS-a (Sistem stabilnosti) i EBS-a. Bočna utovarna visina je 2,700 mm, a unutrašnja visina sa zatvorenim krovom iznosi oko 2,800 mm. Profi Liner ima rolo bočne cerade u standardnoj boji bijelog aluminijuma, Krone Basis krov, ojačanu krovnu konstrukciju te XL certifikat i pet redova drvenih letvi.

Kompaniji Sanel-šped želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

maj, 2021.