Naslovnica Novosti Isporučena dva autobusa kompaniji Transturist Tuzla

Isporučena dva autobusa kompaniji Transturist Tuzla

Prošle sedmice predstavnici kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo isporučili su dva autobusa tuzlanskoj kompaniji Transturist Tuzla. Isporučeni su autobusi Neoplan Cityliner N1216 HD i MAN Lion's Coach Supreme R09.

Bezvremenski klasik Neoplan Cityliner je 2013. godina, a opremljen je MAN motorom koji ispunjava Euro 5/EEV normu ispušnih gasova. U kombinaciji sa šestostepenim ručnim mjenjačem dostiže maksimalnu snagu od 440 konjskih snaga. Vozilo je bijele boje, opremljeno sa xenon svjetlima kao i kamerom pozadi koja će pomoći prilikom vožnje unazad, a u trenutku isporuke na satu je bilo nešto više od 530.000 km.

U unutrašnjost, osim vozača, može da se smjesti 51 putnik zahvaljujući duplom sjedištu na suvozačkom mjestu. Vozačko mjesto je toliko puta već predstavljeno u ovom modelu, tako da sada nećemo opširno pisati o tome. Standardno sjedišta su sa Neoplanovim logom na naslonjaču i urađena su u turističkoj izvedbi. Putnicima će na raspolaganju biti još i dva mikrofona, dva frižidera, dva LCD monitora, kuhinja, toalet te Bosch audio sistem. Naravno svaki red sjedišta ima individualnu rasvjetu i zvučnik. Od ostale opreme vrijedi istaći da vozilo ima pod u imitaciji parketa, spavaću kabinu za vozača, sistem grijanja i klimatizacije te da nema sumnje da će ovo vozilo može odgovoriti na sve zahtjeve bilo da se radi o redovnoj liniji ili turističkoj vožnji.

Transturist već ima ogromno iskustvo sa MAN autobusima, tako da im ni ovaj model neće biti nepoznanica u floti. Pločica sa natpisom Supreme ukazuje na to da je vozilo sa maksimalnom opremom, a o tome svjedoči i srebreni poluluk sa vanjske strane. Proizveden je 2014. godine, a u trenutku isporuke je imao oko 465.000 km na satu. Kao i Neoplan, opremljen je MAN motorom snage 440 KS, ali njegov dolazi iz serije EfficientLine i ispunjava Euro 6 norme. Opremljen je automatskim 12-stepenim mjenjačem tako da će ovo vozilo izuzetno biti štedljivo i ekonomično na svim vrstama prevoza koje bude radio.

U unutrašnjost se može smjestiti osim vozača i suvozača 53 putnika na jako udobnim Kiel sjedištima. Sjedišta su urađena u kombinaciji kože i tkanine sa MAN značkom i naravno sa svom opremom na sjedištima za dugolinijska putovanja. Putnicima je sigurnost zagarantovana sa sistemima novije generacije, a zabave na putovanju neće faliti zahvaljujući Bosch audio/video sistemu koji osim multimedije u prednjem dijelu, ima izvod za mikrofon i dva LCD monitora. Zahvaljujući kameri montiranoj u vrhu vjetrobranskog stakla, posada može pustiti snimak onoga što je ispred vozila na LCD monitore tako da će putnici moći uživati u istom pogledu kao i vozač. Također, vozilo ima izuzetno dobre sisteme grijanja, klimatizacije, dva frižidera, kuhinju, toalet i pod u imitaciji parketa.

Vozila su trenutno u fazi prilagođavanja Transturistovim standardima i bojama te će se uskoro naći u radu.

Kompaniji Transturist želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

februar, 2022.