Naslovnica Novosti Još jedan novi Krone Mega Liner za Top šped Gradačac

Još jedan novi Krone Mega Liner za Top šped Gradačac

Kolonija Krone poluprikolica u gradačačkoj kompaniji Top Šped je povećana pošto je prije par sedmica isporučena još jedna i ponovo se radi o novoj poluprikolici. Saradnja sa kompanijom Sejari Sarajevo, koja je isporučila vozilo i koja je generalni zastupnik i distributer Krone priključnih vozila za Bosnu i Hercegovinu, je tako nastavljena na najbolji način i u ovoj godini.

Iako se kompanija prvenstveno bavi prevozom tekstila sa specijalno prilagođenim poluprikolicama, zbog sve veće potraženje za prevozom proširili su svoju ponudu i na prevoz ostale robe. Zbog toga i ne čudi povećan broj poluprikolica sa ceradama, a Krone se pokazao kao najbolje rješenje, a Sejari Sarajevo kao najbolji partner.

Kao i krajem prošle godine, ponovo je isporučen klasični model Mega Liner. Krone je pionir u segmentu mega prikolica i Mega Liner “živi svoje ime”, zbog velikog utovarnog kapaciteta od 100 m3. Novoisporučeni Mega Liner ima novi tip šasije i poda. Radi se o novoj inovaciji Krone fabrike sa zavarenom konstrukcijom merdevinastog tipa u modularnom dizajnu. Na ovaj način izgled šasije je znatno promjenjen, ali je promjenjen i izgled poda. Osim toga, mjenjanje poda je znatno olakšano i pojednostavljeno. Kao i uvijek, tu je i višestruko nagrađeni Multilock sistem za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm.  Za sigurnost će se pobrinuti Wabco kočioni sistem, koji uključuje i sistem stabilnosti, parkirna kočnica, EBS te dva podmetača za točkove. U unutrašnjosti se nalazi četiri reda drvenih letvi. Sve to je napravljeno i postavljeno na domaće Krone osovine sa zračnim ovjesom i pneumaticima u dimenziji 385/55 R19.5. Top šped se ovom prilikom ponovo odlučio na premium gume, tako da su postavljenje Continental Conti Hybrid HT3 M+S.

Kao i do sada, Mega Liner ima Edscha klizni i podizni krov sa mogućnošću podizanja krova na četiri ugaona stuba odvojeno. Mega Liner će se posebno isticati i po bočnim Krone branicima i zadnjem osvjetljenju kojim dominiraju Hella multifunkcionalna svjetla sa prepoznatljivom Krone krunom. Naravno, i zadnji branik je nove generacije prema najnovijim strogim EU direktivama. Od ostale opreme vrijedi istaći LED bočnu rasvjetu, zasebne blatobrane za svaki točak, dva nosača za rezervne gume sa jednom također Continental gumom, dvije kutije za alat i carinsko uže. Zadnja vrata su od aluminijuma, a klijent se odlučio ponovo za crvenu boju cerade. Kao i sva Krone priključna vozila, tako je i ovaj Mega Liner opremljen XL certifikatom. Zahvaljujući lakiranju sistemom kataforeze Mega Liner je u potpunosti zaštićen od pojave korozije.

Kompaniji Top Šped želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim vozilom te se radujemo daljnjoj saradnji!

mart, 2020.