Naslovnica Novosti MAN R07 Supreme za Kondor Istočno Sarajevo

MAN R07 Supreme za Kondor Istočno Sarajevo

Početkom mjeseca kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo je isporučila jedan MAN R07 Supreme kompaniji Kondor iz Istočnog Sarajeva. Na ovaj način je nastavljena dugogodišnja saradnja između ove dvije kompanije, a Kondor je nastavio tradiciju MAN autobusa u svojoj floti.

Isporučeni autobus nosi oznaku Supreme koja je karakteristična za modele koji imaju najbolju moguću opremu koja se može naručiti iz MAN asortimana. Ovo vozilo je proizvedeno u decembru 2010. godine. Lion's Coach modeli su prepoznatljivi po svojoj udobnosti, jednostavni su za vožnju i prije svega predstavljaju siguran autobus kako za putnike tako i za vozače. Ipak, ovaj autobus se po svom dizajnu i opremi ipak znatno razlikuje od standardnih modela, o čemu svjedoči i krilatica Supreme pored njegovog imena. Na prvi pogled jasno se uočava bočna siva lajsna i drugačiji izgled krovne klime, što su značajke koje izdvajaju Supreme modele. Također, zadnji dio se razlikuje u spojleru i izvedbi gornje svjetlosne grupe, dok na zadnjoj šajbi dominira lav, zaštitni znak MAN-a. Novi autobus u voznom parku kompanije Kondor pokreće Euro 5/EEV motor snage 324 kW tj. 440 konjskih snaga uparen sa automatskim ZF mjenjačem. Vozilo ima pređenih svega 332.000 kilometara.

Dojam da se ne radi o običnom serijskom autobusu se nastavlja i ulaskom u unutrašnjost vozila. Jasno je da u unutrašnjosti dominiraju elementi imitacije drveta, čime se dodatno naglašava ekskluzivnost ovog autobusa. U unutrašnjost se može udobno smjestiti 49 putnika plus vozač i suvozač. Sjedišta su također urađena u luksuznoj varijanti sa naglašenim kožnim detaljima koje čine naslon za glavu, bočne strane i bočne strane samog sjedišta. Sjedišta su sa naslonima na obaranje, bočnim izvlačenjem dvojki prema hodniku, naslonima za noge, sa stolićima i mrežicama za lične stvari. Također, vrijedi istaći da svako sjedište ima sigurnosni pojas u tri tačke vezanja.Unutrašnje police za prtljag su urađene u avionskom stilu, a bitno je spomenuti i da se uslužni set iznad sjedišta sa rasvjetom i dfuzorima za zrak u ovoj varijanti razlikuje od standardne izvedbe na Lion's Coach modelima. Vozilo je opremljeno i sa Blaupunkt audio/video opremom, od čega vrijedi istaći da je monitor kod drugih vrata na izvlačenje iz posebnog kućišta, klima uređajem, sistemom za grijanje, sefom, toaletom, kuhinjom, nekoliko utičnica 230 V te spavaonicom za vozača iza drugih vrata.

Kompaniji i rukovodstvu kompanije Kondor želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!

juni, 2018