Naslovnica Novosti Nova Krone poluprikolica za Almy transport Zenica

Nova Krone poluprikolica za Almy transport Zenica

Danas je u prostorijama kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo, generalnog zastupnika Krone priključnih vozila za Bosnu i Hercegovinu, izvršena primopredaja nove poluprikolice kompaniji Almy transport iz Zenice. Isporučen je model Mega Liner, koji će u paru sa novopristiglim Volvo FH tegljačem činiti prelijepu kombinaciju. Ovaj posao predstavlja i nastavak uspješen saradnje ove dvije kompanije.

Nakon što je prošle godine kompaniji Almy transport isporučen nov Profi Liner, ove godine je izbor pao na neklasičnu mega poluprikolicu. Činjenica je da je ovaj model najprodavaniji ove godine i predstavlja odličan “best buy” s obzirom da ovu poluprikolicu mogu kačiti i standardni i mega tegljači.

Isporučena poluprikolica ima pneumatike dimenzije 385/55 R22,5, ali zahvaljujući podiznom krovu ima unutrašnju visinu od tri metra. Podizni krov je proizvođača Edscha i on će značajno olakšati utovar i istovar robe i tereta. Spomenute gume su proizvođača Bridgestone, a uz poluprikolicu su isporučene i dvije rezervne gume istog proizvođača.

Pneumatici su montirani na Krone osovine sa vazdušnim ovjesom i kočionim diskovima. Novi Mega Liner u floti Almy transporta može se pohvaliti i podiznom prvom osovinom. Od ostale opreme možemo istaći da svaka guma ima blatobran, dva nosača za rezervne točkove, multifunkcionalna Hella rasvjeta na zadnjem dijelu, kutiju za alat, podupirače za točkove, premium Krone pod, dva reda drvenih te čak pet redova aluminijumskih letvi u unutrašnjosti.

Mega Liner sa nižim podvozjem osmišljen je tako da nudi kapacitetni utovarni prostor od 100 m³, a veoma je učinkovit i zbog hidrauličkog dizanja krova, što utovar i istovar čini lakšim, bržim i efikasnijim. Veliki plus za ovaj model je i višestruko nagrađivan Multilock sistem obezbjeđivanja tovara, koji omogućava lahko fiksiranje robe radi skraćenja utovara/istovara. Uzevši sve u obzir, možemo reći da je kompanija Almy transport u svoj vozni park dodala zaista pravog profesionalca među mega poluprikolicama!

Kompaniji Almy transport želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

oktobar, 2018