Naslovnica Novosti Alfe-Mi Živinice od sada sa novim Krone Mega Linerom

Alfe-Mi Živinice od sada sa novim Krone Mega Linerom

Krajem maja kompanija Alfe-Mi iz Živinica je u sjedištu kompanije Krone gradu Werlte preuzela novu poluprikolicu Krone Mega Liner. Ova kompanija spada u sami vrh bh. metaloprerađivačke industrije i bave se proizvodnjom više tipova kontejnera za različite svrhe, industrijskih i garažnih rolo vrata te raznih metalnih i građevinskih konstrukcija. Za potrebe prevoza svojih proizvoda koriste vanjske partnere, ali kompanija posjeduje i vlastiti vozni park. Sada je taj vozni park proširen novom Krone poluprikolicom modela Mega Liner.

Isporučeni Mega Liner ima šasiju sa dvostrukim T-dužinskim i središnjim nosačima te Multilock sistemom za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm. Šasija je monitara na BPW osovine sa Krone gumama u dimenziji 435/50 R19.5 uz SAF podupirače. Prva osovina je podizna uz pripremu za podizanje osovine iz vozila.

Disk kočnice na svim osovinama i Wabco kočioni sistem sa sistemom stabilnosti će pomoći u osiguranju tereta te povećati sigurnost vozila u saobraćaju. Vozilo je opremljeno sa LED rasvjetom koja uključuje bočna kontruna svjetla i multifunkcionalna Hella zadnja svjetla koja uključuju svjetlo za maglu i vožnju unazad.

U unutrašnjosti se nalazi Premium Krone pod koji može izdržati opterećenje do 7.000 kg osovinskog tereta viljuškara. Sa strana se nalaze po četiri aluminijumske stranice na obje strane koje su visoke 550 cm. Četiri reda drvenih letvi i trostrana rolo cerada zaokružuje unutrašnjost. Tu je i neizostavni Edscha hidraulički podizni krov do 500 mm na sva 4 ugla.

Prednji zid je čelični i dodatno je ojačan iznutra sitastom pločom, dok su zadnja vrata od aluminijuma i duplim bravama. Cerada je izrađena posebno po želji kompanije Alfe-Mi u fabrici u Werlte i garantuje dugogodišnju izdržljivost te će na cesti biti jedan od originalnijih Mega Linera. Od ostale opreme možemo izdvojiti XL certifikati, ljestve pozadi za lakši ulazak, rezervni točak sa dva nosača za rezervne gume, dva podmetača za točkove i kutija za alat.

Kompaniji Alfe-Mi i gospodinu Mandiću želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novom poluprikolicom te se radujemo daljoj saradnji!

juni, 2019