Naslovnica Novosti Almy transport Zenica bira najbolje – bira KRONE!

Almy transport Zenica bira najbolje – bira KRONE!

Sejari d.o.o. Sarajevo, zastupnik i distributer Krone priključnih vozila i poluprikolica za Bosnu i Hercegovinu, nedavno je isporukom Krone poluprikolice nastavio saradnju sa zeničkom kompanijom Almy transport. Almy transport u svom velikom i kvalitetnom voznom parku ima već priličan broj Krone poluprikolica pa je odlučeno da se ove godine nabavi još jedna i to nova. Tako se voznom parku priključio i jedan nov Krone Profi Liner.

Isporučeni Profi Liner karakterište multilock-spoljni ram za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm kao i KTL antikorozivna zaštita. Poluprikolica je specifična i po tome što je skoro u potpunosti urađena od domaćih, Krone, komponenti. Tako su krov, osovine i pneumatici plod domaćih njemačkih tehnologija i inžinjera pa sa ponosom nose popularnu krunu. Novi Profi Liner ima podiznu prednju osovinu, dva nosača rezervnih točkova kao i dvije kutije za alat.Kočioni sistem je Wabco i urađen je po najnovijim EU direktivama, što podazumijeva i EBS – modulator sa RSS (Roll Stability System – sistem protiv prevrtanja). Za bolju vidljivost u uslovima noćne vožnje pobrinuće se Hella multifunkcionalna zadnja svjetla te svjetla za bočno markiranje u LED uzvedbi. Naravno, zadnji dio je opremljen i sa po jednim svjetlom za maglu te vožnju unazad.

Bočna pristupna visina iznosi 2700 mm, dok unutrašnja visina sa zatvorenim krovom iznosi 2795 mm. Unutrašnjost je opremljena sa drvenim letvama, a pod je urađen u premium varijanti, što je standard kod Krone. Kao i sve Krone poluprikolice, i ovaj Profi Liner ima XL certifikat.

septembar, 2017