Naslovnica Novosti Auto-Odak preuzeo svoj novi Krone Profi Liner

Auto-Odak preuzeo svoj novi Krone Profi Liner

Kompanija Auto-Odak iz Čitluka je osnovana 2009. godine i predstavlja porodičnu kompaniju koja radi sa velikim uspjehom već 15 godina. Trenutno flota broji po šest kamiona i šest poluprikolica. Od samog početka Krone poluprikolice su činile dio voznog parka, a danas od šest, tri su sa natpisom Krone što je 50% voznog parka. Dobra poslovna praksa sa kompanijom Sejari d.o.o. Sarajevo, koja je generalni uvoznik i zastupnik Krone priključnih vozila za prostor Bosne i Hercegovine, se nastavila ove godine sa isporukom nove poluprikolice Krone Profi Liner.

Isporučeno vozilo ima težinu od oko 6,2 tone sa neopterećenom visinom sedla od 1.100 mm. Novo vozilo ima i novi tip šasije koju čini modularni dizajn i koji donosi brojne benefite za ovu generaciju vozila. Ono što je ostalo staro od prethodnih generacija je i multilock – spoljni ram za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm. Vozači će na raspolaganju imati dužinu za utovar od 13.620 mm te širinu od 2.480 mm. Naravno, vanjski izgled ukrašavaju i redizajnirani bočni te zadnji branik od podlijetanja sa prepoznatljivim Krone logom.

Osovine na vozilu su domaće Krone proizvodnje koje su se pokazale odlično za domaće uslove ekspolatacije. Osovine su sa vazdušnim ovjesom i disk kočnicama, a prva ima mogućnost podizanja. Na njima su montirane gume sa M+S šarom iz također domaće proizvodnje – Krone Easy Rider KR912, u dimenziji 385/65 R 22.5. Točkovi su dodatno ukrašeni sa plastičnim poklopcima za matice na kojim piše Krone.

Za sigurnost vozila, robe koju prevozi, ali i ostalih učesnika u saobraćaju pobrinut će se Wabco kočioni sistem sa sistemom stabilnosti i EBS te parkirna kočnica. Također, moderna full LED rasvjeta također utiče na bolju sigurnost vozila. Nju čine LED bočna gabaritna svjetla s ulogom i pokazivača smjera, dva LED konturna svjetla sa gumenom ručicom na zadnjem braniku te centralna rasvjeta pozadi koju čine multifunkcionalna Hella gen.2 zadnja svjetla. Zadnji svjetlnosti modul uključuje i dva LED svjetla za okvir tablica te svjetlo za maglu i svjetlo za vožnju unazad.

Unutrašnjost je opremljena sa premium podom nove generacije koji olakšava održavanje i zamjenu u slučaju potrebe. Krov je domaći Basis KRONE klizni krov sa žičanim lukovima. Utovarna bočna visina iznosi 2.700 mm, dok je unutrašnja visina sa zatvorenim krovom 2.795 mm. Prednji zid je čelični i ojačan je iznutra sitastom pločom. Zadnja vrata su od aluminijuma sa duplim bravama. Interesantno je da se u unutrašnjosti pozadi nalaze i dvije dodatne halke za dodatno učvršćivanje tereta uz naravno četiri reda drvenih letvi.

Od ostale opreme možemo istaći merdevine pozadi za lakši ulaz, jedan rezervni točak Krone Easy Rider KR912, dva nosača za rezervne točkove smještene iza osovina, dva podmetača za točkove, čelične trapez uglove pozadi, kutiju za alat, flap (gumu) pozadi, četiri španera za dodatne halke u unutrašnjosti i carinsko uže. Vozilo posjeduje XL certifikat te certifikat za prevoz pića, a isporučeno je sa ceradom u boji bijeloj aluminijuma.

Kompaniji Auto-Odak želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

februar, 2024.