Naslovnica Novosti Centrotrans Sarajevo kupio još dva gradska MAN autobusa

Centrotrans Sarajevo kupio još dva gradska MAN autobusa

Kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo je isporučila dodatna dva gradska autobusa kompaniji Centrotrans iz Sarajeva. Na ovaj način je Centrotrans nastavio da ulaže u vozni park kako bi osigurao kvalitetnu i efikasnu uslugu za sve građane Kantona Sarajevo. Naravno, računa se vodilo i o smanjenju štetnih izduvnih gasova koji negativno utječu na ekološku situaciju u Kantonu Sarajevo, posebno u zimskom periodu.

Isporčena vozila su proizvođača MAN, a radi se o modelu Lion's City A21. Vozila su proizvedena 2012. godine i jedno je prešlo oko 415.000 km, a drugo oko 450.000 km. Opremljena su sa MAN motorom zapremine 10.518 ccm maksimalne snage 235 kW (320 KS) u kombinaciji sa ZF automatskim mjenjačem. Motori ovih autobusa ispunjavaju Euro 5/EEV normu ispušnih gasova. Radi se o standardnim solo autobusima dužine 12 metara, a oba autobusa imaju dvoja dvokrilna vrata koja će osigurati brz i lagan protok putnika. Vozila su opremljena i sa Gorba linijskim displejima.

Što se tiče unutrašnjosti, vozila imaju sjedišta prilagođena za gradske linije, rukohvate te predviđena mjesta za stajanje putnika te prostor za korisnike invalidskih i dječijih kolica. Ukupan kapacitet autobusa je 80 putnika, od kojih 32 može da sjedi. Osim što vozila prihvatljiva za okoliš, prihvatljiva su i za sve kategorije stanovništva zbog rampe na drugim vratima, tako da se i korisnici invalidskih i dječijih kolica mogu prevoziti novim MANovima bez problema. Putnicima će na raspolaganju biti i klima uređaji te sistem grijanja.

Vozila su u toku prilagođavanja Centrotransovim standardima i bojama pa će se uskoro naći i u aktivnom radu te na usluzi građanima Kantona Sarajevo.

Kompaniji Centrotrans želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

juli, 2023.