Naslovnica Novosti Crveni Krone Mega Liner pojačanje za Ali Company

Crveni Krone Mega Liner pojačanje za Ali Company

Standardno dobra saradnja kompanija Ali company Srebrenik i Sejari d.o.o. Sarajevo je nastavljena i ove godine, a “led” je probila isporuka nove Krone poluprikolice model Mega Liner. Ovaj model je best-buy za sve kompanije, jer nudi višestruku fleksibilnost i model koji je već dokazan u floti Ali company.

Isporučeni Mega Liner nije klasična mega poluprikolice pošto ima pneumatike dimenzije 385/55 R22,5, ali zahvaljujući Edscha podiznom krovu ima unutrašnju visinu od tri metra. Podizni krov će značajno olakšati utovar i istovar robe i tereta. Pneumatici su postavljeni na domaće Krone osovine koje su opremljene zračnim jastucima i disk kočnicama. Prva osovina je sa podiznim mehanizmom.

Od ostale opreme možemo istaći da svaka guma ima blatobran, dva nosača za rezervne točkove, Wabco kočioni sistem sa EBS-om i sistemom stabilnosti vozila, multifunkcionalna Hella rasvjeta na zadnjem dijelu, podupirači za točkove, ljestve u zadnjem dijelu za lakši ulaz u vozilo, premium Krone pod, četiri reda aluminijumskih letvi u unutrašnjosti te zadnja aluminijumska vrata.

Naravno Krone bočni i zadnji branik su neizostavni dio svake Krone poluprikolice kao i XL certifikat, a uz vozilo su isporučene i dvije rezervne gume sa felgama, dvije kutije za alat i carinsko užine. Kao i uvijek, prema želji gospodina Zahirovića cerada je crvene boje kako bi se pridošlica uklopila sa već postojećim Krone voznim parkom. Novi crveni Mega Liner će činiti kompoziciju sa crvenim MAN tegljačem koji je također prinova u ovoj kompaniji.

Gospodinu Zahiroviću i uposlenim u Ali Company želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji koja će uskoro rezultirati i sa novim isporukama!

juli, 2021.