Naslovnica Novosti Dobre stvari ne treba mjenjati: Krone kvalitet za Cazin, Srebrenik i Visoko

Dobre stvari ne treba mjenjati: Krone kvalitet za Cazin, Srebrenik i Visoko

Stara poslovica kaže da dobre stvari ne treba mjenjati. Ovog se pridržavaju kompanije Euro-transporti iz Cazina i Ali company iz Srebrenika kada je u pitanju organizacija prevoza roba, pošto su nedavno preuzeli svoje nove Krone prikolice i poluprikolice. Također, priliku da se uvjeri u Krone kvalitet će imati i kompanija Ugarak iz Visokog, koja je također dodala jednu novu Krone poluprikolicu u svoju flotu.

Euro-transporti Cazin
Ova uspješna kompanija iz Krajine je preuzela svoju čak četvrtu po redu Krone prikolicu ove godine. Izbor je ponovo bio model Mega Carrier kao i nov MAN kamion, tako da ova firma sada ima pet kompleta koje čine MAN-Krone, uz napomenu da je ukupno četiri kompleta plave boje, a jedan žute.

Isporučena prikolica ima prednji podupirač sa vitlom i točkom, dok su nazad dvije galvanizovane potporne noge, sklopive i podesive po visini. Mega Carrier ima dvije BPW osovine po 9.000 kg nosivosti, vazdušnim ovjesom i disk kočnicama na kojim se nalazi osam guma u dimenziji 245/70 R19.5.

Za sigurnost prikolice i tereta će se pobrinuti Wabco kočioni sistem, kao i multifunkcionalna Hella zadnja svjetla, koja uključuju i po jedno svjetlo za vožnju unazad te svjetlo za maglu. Prednji zid je od profilisanog čeličnog lima u punoj visini, a zadnja vrata su aluminijska sa duplim bravama.  Od ostale opreme možemo navesti ljestve na izvlačenje koje se nalaze u zadnjem dijelu prikolice, jedan rezervni točak, dva nosača rezervnih guma, dva podupirača za gume, plastičnu kutiju za alat te čak devet redova letvi od čega je četiri drvenih i pet redova aluminijskih letvi.

Ali company Srebrenik
Ove godine je uspješno nastavljena i saradnja sa Ali company, a posljedna u nizu isporučenih Krone novih poluprikolica je bila Mega Liner. Model koji je best-buy za sve kompanije jer nudi višestruku fleksibilnost i model koji je već dokazan u floti Ali company.

Isporučeni Mega Liner ima Bridgestone pneumatike dimenzije 385/55 R22,5, ali zahvaljujući podiznom krovu ima unutrašnju visinu od tri metra. Podizni krov je proizvođača Edscha i on će značajno olakšati utovar i istovar robe i tereta. Uz poluprikolicu su isporučene i dvije rezervne gume. Pneumatici su montirani na Krone osovine sa vazdušnim ovjesom i kočionim diskovima.

Novi Mega Liner za Ali company se može pohvaliti i podiznom prvom osovinom. Od ostale opreme možemo istaći da svaka guma ima blatobran, dva nosača za rezervne točkove, multifunkcionalna Hella rasvjeta na zadnjem dijelu, kutiju za alat, podupirače za točkove, premium Krone pod, dva reda drvenih te čak pet redova aluminijumskih letvi u unutrašnjosti. Naravno Krone bočni i zadnji branik su neizostavni dio svake Krone poluprikolice kao i XL certifikat, a prema želji kupca cerada je crvena.

Ugarak Visoko
Pored proširivanja postojećih saradnji drago nam je reći da smo sa kompanijom Ugarak iz Visokog obnovili saradnju isporukom nove Krone Mega Liner poluprikolice. Nova poluprikolica sa sviom ceradom će činiti tandem sa novonabavljenim Volvo tegljačem.

Isporučena poluprikolica ima domaće Krone osovine te Bridgestone pneumatike. Prva osovina je podizna, kao i krov čime će utovar i istovar robe i tereta biti puno efikasniji i brži.  Vrijedi istaknuti i da svaka guma ima blatobran, da se na poluprikolici nalazi još i jedna kutija za alat, dva nosača za rezervne točkove, multifunkcionalna Hella rasvjeta na zadnjem dijelu te kombinaciju drvenih i aluminijumskuh letvi u unutrašnjosti.

Mega Liner sa nižim podvozjem osmišljen je tako da nudi kapacitetni utovarni prostor od 100 m³. Veliki plus za ovaj model je i višestruko nagrađivan Multilock sistem obezbjeđivanja tovara, koji omogućava lahko fiksiranje robe radi skraćenja utovara/istovara. Zahvaljujući lakiranju sistemom kataforeze i praškastim bojenjem Mega Liner je zaštićen od pojave korozije. Uzevši sve u obzir, Mega Liner zaista opravdava epitet profesionalca među mega poluprikolicama!

Kompanijama Euro-Transporti, Ali company i Ugarak želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

decembar, 2018