Naslovnica Novosti Dodatni Krone Profi Liner za obnovu flote kompanije Ćađoprevoz

Dodatni Krone Profi Liner za obnovu flote kompanije Ćađoprevoz

Gdje smo stali sa kompanijom Ćađoprevoz iz Tuzle prošle godine, ove smo samo nastavili. Kompaniji Ćađoprevoz smo prošle godine isporučili nov Krone Profi Liner, a u istom tonu smo nastavili i ove godine – isporukom Profi Linera! Jedina je razlika da se ovaj put radi o rabljenom vozilu iz 2016. godine.

Voznom parku koji broji oko pedeset voznih jedinica opremljenih za transport različitih roba u zemlji i inostranstvu se pridružio još jedan “Profesionalac”. Tako se nastavila tradicija u ovoj kompaniji koja je poznata po Mercedesovim tegljačima, ali i Krone poluprikolicama. Ovom isporukom započeo je proces isporuka ovoj kompaniji za ovu godinu, a o tome nešto više u ljetnim mjesecima.

Isporučeno vozilo ima šasiju sa dvostrukim T-dužinskim i središnjim nosačima te Multilock sistemom za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm. Šasija je monitara na BPW osovine sa kombinacijom Bridgestone i Yokohama guma u dimenziji 385/65 R22.5 u solidnom stanju. Prva osovina je podizna, a ispred osovina je montiran paletar sa kapacitetom od 32 euro palete.

Za sigurnost vozila će se pobrinuti Wabco kočioni sistem sa EBS-om i sistemom za stabilnost u kombinaciji sa LED rasvjetom. Na zadnjem braniku, osim Krone loga, nalaze se i Hella rasvjeta koja ima i dodatna dva svjetla za vožnju unazad te jedno svjetlo za maglu.

Unutrašnjost je obložena premium podom veoma otpornim i već dokazanim. Unutrašnja visina iznosi 2.8 metara, dok je bočna utovarna visina 2.7 metara. Od ostale opreme možemo spomenuti da je vozilo opremljeno još sa dva nosača za rezervne točkove uz jednu rezervnu gumu, dvije kutije za protivpožarne aparate, dvije kutije za alat, dva podmetača za gume, tri reda kombinovanih drvenih i aluminijumskih letvi i naravno XL certifikat.

Kompaniji Ćađoprevoz Tuzla želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

februar, 2022.