Naslovnica Novosti Dupla isporuka Profi Linera kompaniji Boreas Kreševo

Dupla isporuka Profi Linera kompaniji Boreas Kreševo

Kompanija Boreas iz Kreševa je članica Stanić Grupe, vodeće grupacije u proizvodnji sokova, distribuciji pića, duhanskih proizvoda i tehničke robe. Od sada će se ta roba brzo, efikasno i sigurno prevoziti i Krone poluprikolicama. Kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo je uspješno završila isporuku i predala dva vozila rukovodstvu kompanije Boreas. Isporučena dva vozila su rađena prema specifikaciji i željama kompanije Boreas i zasigurno će predstavljati vrijedna pojačanja za vozni park.

Isporučeni Profi Lineri su vozila najnovije generacije i imaju novu modularnnu šasiju koja donosi velike uštede u održavanju, zaštiti, ali i težini vozila. Visina sedla kod oba vozila je 1120 mm. Po želji kupca, vozila su opremljena sa SAF osovinama koje imaju Intradisc plus Integral disk kočnice i zračni ovjest. Pri tome prve osovine imaju i opciju podizanja. Aluminijumske felge su još jedna tražena specifikacija koja je ispunjena uz dodatne aluminijumske poklopce matica i to će dodatni poboljšati aktraktivni izgled poluprikolica. Na osovinama su montirane Goodyear gume u dimenziji 385/65 R22,5.

Naravno, vozilo je osigurano sa Wabco kočionim sistemom uz dodatak sistema za stabilnost i EBS. Sigurnosti u saobraćaju vozila će dopridonijeti i dobra vidljivost koju osiguravaju LED markirna svjetla sa obje strane, LED svjetla u gumenoj ručici pozadi, LED rasvjeta okvira za tablice te naravno neizostavna Hella multifunkcionalna svjetla sa uključenim svjetlom za maglu i svjetlom za vožnju unazad. Govoreći o sigurnosti, moramo spomenuti i zadnji branik nove generacije te bočni branik koji su urađeni sa već prepoznatljivom Krone krunom i natpisom.

Unutrašnjost čini premium Krone pod nove generacije uz neizostavni patentirani Multilock sistem. Zbog prirode posla i karakterističnog tereta koji se vozi, Boreas je tražio da vozila na podu imaju i graničnike za palete za što sigurniji prevoz. Krovna konstrukcija je domaća i čini je Krone Basis krov sa unutrašnjom visinom od 2,8 metara. Također, u unutrašnjosti se nalazi i pet redova aluminijumskih letvi. Prednji zid je željezni i dodatno je ojačan iznutra sa drvenom pločom dok su zadnja vrata dvokrilna sa duplim brava i napravljena od aluminijuma.

Od ostale opreme vrijedi spomenuti XL certifikat i VDI 2700 certifikat za prevoz pića, dva nosača za rezervne točkove uz jedan rezervni točak, plastične blatobrane po EU standardnima, kutiju za alat, merdevine pozadi za lakši ulaz i podmetače za točkove. Vozila su isporučena sa ceradama u boji bijelog aluminijuma, ali će ona biti prilagođena koorporativnim bojama kompanije Boreas. Zajedno sa dva nova Volvo tegljača će činiti zaista impresivan komplet na bh., ali i evropskim cestama.

Kompaniji Boreas želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

oktobar, 2022.