Naslovnica Novosti Dva Profi Linera za vozni park kompanije Dobra TR

Dva Profi Linera za vozni park kompanije Dobra TR

Sredinom decembra prošle godine kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, generalni zastupnik za Krone prikolice i poluprikolice za teritorij Bosne i Hercegovine, je isporučila dvije nove Krone poluprikolice kompaniji Dobra TR iz Doboj-Jug. Kompanija ima 20 vozila u svojoj floti i obavlja transport robe u zemljama kao što su Hrvatska, Slovenija i Turska. Čast da zaduže nove poluprikolice su imali tegljači MAN TGX i Mercedes Actros.

Ideja kojom se Dobra TR vodi – da obezbjede siguran, ekonomičan i adekvatan prevoz robe – sada će biti ispunjen u potpunosti pošto su dvije poluprikolice modela Profi Liner sigurne, donose uštede na održavanju i skraćuju vrijeme utovara i istovara robe i adekvatne su skoro za svaki vid prevoza robe.

Isporučeni Profesionalci imaju varenu šasiju, koja je ekstremno čvrsta i stabilna. Osnovna oprema sa vrhunskom zaštitnom kataforezom, prvoklasne serijske komponente i višestruko nagrađivano Multilock fiksiranje robe garantuje male troškove održavanja, stabilnost i, ako je potrebno, praktičnu zamjenu komponenata. Imajući u vidu da je u poslovima transporta svaki minut bitan, Profi Liner je konstruisan za utovar i istovar robe u najkraćem roku. Praktično otključavanje stubova, savršen zatezni mehanizam i mehanizam za zaključavanje obezbjeđuju sigurnost da će roba biti spakovana na vrijeme.

Oba isporučena Profi Linera su sa istom specifikacijom i jednistveni su pošto predstavljaju standardnu poluprikolicu, ali koja zahvaljujući podiznom Edscha krovu ima unutrašnju visinu od 2,95 metara. Poluprikolice imaju domaće Krone osovine i Bridgestone pneumatike u dimentiji 385/55 R22.5. Prva osovina je podizna, a u kompletu dolazi i jedan rezervni točak sa felgom uz obavezne poklopce matica koji kompoziciji daju još ljepši izgled.

Od ostalog možemo istaći dva nosača rezervnih točkova, Wabco kočioni sistem sa disk pločicama, LED bočnu rasvjetu i multifunkcionalna Hella svjetla sa rikverc svjetlom i svjetlom za maglu, kutiju za alat, ljestve za lakši ulaz u utovarni prostor te tri reda drvenih i četiri reda aluminijskih letvi.Jedinstveni transportni zahtjevi iziskuju i jedinstvena rješenja. Naravno, cerada je siva standardna, kao i zadnji te bočni Krone branici, zaštiti znak svih Krone prikolica i poluprikolica.

Profi Liner poluprikolica skrojena je prema vašim zahtjevima. Šta god da trebate – Profi Liner ima pravi odgovor na vaša pitanja.

Kompaniji Dobra TR i njenom direktoru Senadu želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

januar, 2019