Naslovnica Novosti Eurotrans Sarajevo: Krone Mega Liner za mega posao

Eurotrans Sarajevo: Krone Mega Liner za mega posao

Prije par dana sarajevskoj kompaniji Eurotrans je isporučena nova poluprikolica Krone Mega Liner. Kompanija Eurotrans registrovana je u Sarajevu 1996. godine. Raspolaže sa modernom flotom vozila i bavi se unutrašnjim i međunarodnim transportom roba. Pored transporta roba pod ceradama, Eurotrans sa tri vozila nudi i usluge prevoza automobila. Eurotrans je dugogodišnji partner kompanije Sejari d.o.o., koja je generalni zastupnik Krone priključnih vozila za Bosnu i Hercegovinu. Duži niz godina kompanija Eurotrans robu svojih klijenata prevozi Krone poluprikolicama, a da će tako biti i u budućnosti pokazuje i najnovije isporuka.

Krone je pionir u segmentu mega prikolica i Mega Liner “živi svoje ime”, zbog velikog utovarnog kapaciteta od 100 m3. Novoisporučeni Mega Liner ima šasiju sa dvostrukim T-dužinskim i središnjim nosačima te Multilock sistem za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm.  Za sigurnost će se pobrinuti Wabco kočioni sistem, koji uključuje i sistem stabilnosti, parkirna kočnica, EBS te dva podmetača za točkove. U unutrašnjosti se nalazi kombinacija alu i drvenih letvi. Kao i uvijek do sada Eurotrans je za svoje potrebe odabrao BPW osovine na 385/55 R19.5 gumama.

Kao i do sada, Mega Liner ima klizni i podizni krov sa mogućnošću podizanja krova na četiri ugaona stuba odvojeno. Pod je urađen u premium varijanti što je i standard kod svih Krone priključnih vozila.  Mega Liner će se posebno isticati i po bočnim Krone branicima i zadnjem osvjetljenju kojim dominiraju Hella multifunkcionalna svjetla sa prepoznatljivom Krone krunom.  Od ostale opreme vrijedi istaći podiznu osovinu, LED bočnu rasvjetu, SAF podupirače, zasebni blatobrani za svaki točak i dva nosača za rezervne gume. Kao i sva Krone priključna vozila, tako je i ovaj Mega Liner opremljen XL certifikatom. Zahvaljujući lakiranju sistemom kataforeze Mega Liner je u potpunosti zaštićen od pojave korozije.

Kompaniji Eurotrans i njenom rukovodstvu želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim vozilom te se radujemo daljnjoj saradnji!

septembar, 2020.