Naslovnica Novosti In time Sarajevo se ponovo odlučio za novi Profi Liner

In time Sarajevo se ponovo odlučio za novi Profi Liner

Prije par dana kompanija In Time Sarajevo je od kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo preuzela novu poluprikolicu Krone Profi Liner čime je kompletirala kompoziciju sa nešto ranije pristiglim MAN tegljačem. Tako je nakon nekog vremena obnovljena saradnja između In Time i Sejari d.o.o. Sarajevo, koji je generalni zastupnik i distributer Krone priključnih vozila za Bosnu i Hercegovinu.

Isporučeni Profi Liner predstavlja novu generaciju standardnih Krone poluprikolica pošto ima novi modularni dizajn šasije koju čini zavarena konstrukcija u merdevinastom okviru. Multilock-spoljni ram za univerzalno osiguranje tereta je odavno standard kod Krone proizvoda pa je tako i u ovom slučaju. Vanjski izgled krasni bijela cerada, koja je po želji klijenta, te nezaobilazni bijeli bočni i zadnji branik sa Krone natpisima. Vrijedi istaći da je In Time posebno tražio i da zadnja aluminijumska vrata budu ofarbana u bijelu boju.

Poluprikolica ima KRONE osovine, sa vazdušnim ovjesom i disk kočnicama, pri čemu je kočioni disk sa promjerom 430 mm. Prva osovina je podizna, a na vozilu su montirane gume u dimenziji 385/65 R22,5. Gume su domaće proizvodnje Krone Easy Rider, sa šarom M+S i dodatnim kapicama za matice na točkovima. Za sigurnost vozila i robe u saobraćaju pobrinut će se Wabco kočioni sistem uz EBS. Svjetla za tablice i bočna konturna svjetla su u LED izvedbi, a na zadnjem braniku se nalaze Hella multifunkcionalna svjetla sa uključenim svjetlom za maglu i svjetlom za vožnju unazad uz prepoznatljivu Krone krunu.

Unutrašnjost je opremljena sa Krone premium podom, a zbog novog tipa šasije i izgled ploča poda je rekontrusian što je dovelo do uštede na težini i olakšalu eventualnu zamjenu poda. Domaću Krone opremu zaokružuje Krone Basis krov koji je dodatno ojačan. Također, poluprikolica u unutrašnjosti ima i pet redova drvenih letvi. Utovarna bočna visina iznosi 2.700 mm, unutrašnja visina sa zatvorenim krovom je 2.795 mm dok je utovarna visina kroz zadnja vrata 2.700 mm. Prednji zid je željezni i dodatno je ojačan izuntra sitastom pločom.

Od ostale opreme možemo spomenuti: SAF podupirače, merdevine pozadi za lakši ulaz, dva nosača rezervnih točkova, dva podmetača za točkove, kutiju za alat i naravno nezaobilazni XL certifikat. Tegljač i poluprikolica će se sada ući u fazu dodavanja logotima i natpisa kompanije In Time nakon čega će ovaj sjajan komplet početi svoj rad po bosanskohercegovačkim i evropskim cestama.

Kompaniji In Time želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim vozilom te se radujemo daljnjoj saradnji!

oktobar, 2021.