Naslovnica Novosti Isporučen MAN Lion's Coach kompaniji Euro Petrol Oil

Isporučen MAN Lion's Coach kompaniji Euro Petrol Oil

Nepune dvije godine nakon nabavke dva rabljena MAN autobusa, zvornička kompanija Euro Petrol Oil se odlučila za nabavku još jednog MAN autobusa. Za taj posao je odlučila povjerenje ponovo dati kompaniji Sejari d.o.o. Sarajevo, od koga je već ranije kupila dva MAN Lion's Coach R09, troosovinska autobusa. Dobra saradnja ove dvije kompanije se nastavila pošto se rukovodstvo kompanija jako brzo dogovorilo i riješilo sve detalje.

Međutim, za razliku od prethodne nabavke ovaj put se radi o modelu Lion's Coach R07, na dvije osovine. Isporučeni MAN je 2014. godina, bijele boje i ima kapacitet od 49+1+1 sjedišta. Vozilo pokreće MAN D26 Euro 6 motor koji isporučuje maksimalnih 324 kW tj. 441 KS u kombinaciji sa ručnim mjenjačem koji ima 6+R brzina. Vanjski izgled karakterišu retrovizori u boji vozila, MAN maska sa ukrasnim grilom, kao i original MAN ratkape.

Vozilo posjeduje izuzetno bogatu opremu koja je naručena po željama prvih vlasnika. Tako pored standardnog paketa sigurnosnih sistema, vozilo ima i ugodno radno mjesto za vozača, multifunkcionalni volan, fabričku navigaciju i opremljenu kabinu za odmor vozača. Vozači će moći sigurnije obavljati vožnju unazad zbog prisustva kamere na zadnjem dijelu vozila, a putnici će biti sigurniji prilikom izlaska i ulaska vozila na drugim vratima pošto su i ona osigurana sa kamerom. Putnici će tokom vožnje moći uživati u vrhunskoj audio i video opremi proizvođača Bosch. Još jedna zanimljivost je da drugi monitor nije standardno montiran iznad drugih vrata, nego se izvlači s krova pomoću električnog motorića.

Od ostale opreme koja će biti dostupna putnici i voznom osoblju možemo izdvojiti mikrofone, dva frižidera, kuhinju kod drugih vrata, toalet, imitacija parketa u podu i odličan razmak između Kielovih sjedišta koja će pružiti odličan komfor i udobnost bez obzira o kojoj udaljenosti i prevozu se radi. Sjedišta su također urađena u luksuznijoj izvedbi tkanine i kože, a urađena su u kombinaciji crne i crvene boje. Sjedišta su pomična sa obaranjem naslonjača, a svako sjedište ima sigurnosni pojas, stolić na preklop, mrežicu za stvari te naslone za ruke i noge.

Kompaniji Euro Petrol Oil želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom te se radujemo daljoj saradnji!

august, 2021.