Naslovnica Novosti Isporučen MAN Lion's Coach kompaniji Loritrans iz Vrsara

Isporučen MAN Lion's Coach kompaniji Loritrans iz Vrsara

Početkom godine predstavnici kompanije Loritrans iz Vrsara (Hrvatska) preuzli su u centrali kompanije Sejari GmbH u Odelzhausenu svoj novi autobus. Isporučen je autobus MAN Lion's Coach R07, a cijeli proces je završen u rekordno brzom roku što nas posebno raduje. Na ovaj način je nastavljena i saradnja sa autobuskim prevoznicima iz Hrvatske. Ova porodična kompanija od ranije ima iskustva sa MAN modelima Lion's Coach i Lion's Regio, tako da će se i novi autobus uklopiti odlično.

Novi autobus Loritransa je bijele boje, a proizveden je 2010. godine. Pogoni ga MAN-ov motor od 324 kW tj. 441 KS uz automatski mjenjač koji ima 12 brzina te samim tim ispunjava Euro 5/EEV norme ispušnih gasova. Vozilo krasi i odličan paket opreme. Vozilo je isporučeno sa bijelim poklopcima retrovizora koji su dijelom ofarbani u crveno po želji prvog vlasnika koji se odlučio i da vozilo dodatno ukrasi sa alcoa aluminjumskim felgama, sistemom paralelnog otvaranja bunkera, zadnjim spojlerom te kamerom za vožnju unazad, a vozilo je u međuvremenu dobilo i nešto moderniju prednju masku.

Radni prostor vozača je opremljen svim što mu je potrebno kako bi njegovo vrijeme u vozilo kao i sama vožnja prošli bez ikakvih problema. Sjedište vozača je opremljeno sa mikrofonom, a dodatni mikrofon se nalazi i kod suvozačkog sjedišta. Interesantno je da je bunker za odmor vozača kod drugih vrata povezan i telefonskom vezom sa mjestom vozača. Sigurnost će dodatno poboljšati i sistem kamera, koji čine, osim spomenute kamere za vožnju unazad i kamera na drugim vratima te kamera koja omogućava snimanje situacije ispred vozila i reproduciranje sadržaja na monitore koji se nalaze u vozilu.

Unutrašnjost donosi kapacitet od 49 + 1 + 1 Kiel sjedišta. Sjedišta su u kombinaciji kože i tkanine koja će svim putnicima pružiti potreban nivo komfora i udobnosti.  Vozaču će putovanje olakšati i ugrađena navigacija, a putnici će moći koristiti sve prednosti Blaupunkt audio/video sistema koji podrazumijeva cd/mp3/dvd player i dva LCD monitora. Posebnost vozila je i činjenica da iznad svakog reda sjedišta se nalaze i USB priključci zajedno sa individualnom rasvjetom, zvučnicima i difuzorima za zrak. Od ostalih specifikacija vrijedi spomenuti da vozilo ima sisteme klimatizacije, dodatnog grijanja – webasto, toalet, kuhinju i frižider.

Vozilo je u međuvremenu registrirano i već uspješno bilježi nove kilometre. Gospodinu Danielu i ostalim uposlenicima kompanije Loritrans želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom te se radujemo daljoj saradnji!

mart, 2022.