Naslovnica Novosti Isporučen Neoplan Starliner kompaniji Mondea Travel

Isporučen Neoplan Starliner kompaniji Mondea Travel

Ovogodišnje isporuke vozila novim klijentima smo nastavili i prošli mjesec sa isporukom prelijepog Neoplan Starlinera kompaniji Mondea Travel iz Poznanoveca u Hrvatskoj. Radi se o porodičnoj kompaniji koja se bavi isključivo vanrednim prevozom, a intresesantno je da vozni park čine samo Neoplani i sve su vozila sa tri osovine.

Nakon četiri Citylinera, stigao je i peti troosovinski član – Starliner i to u najdužoj varijanti i oznakom N5218 HDL. O atraktivnosti ovog vozila ne treba trošiti riječi, dovoljno govori činjenica da je odmah po predstavljanju 2006. godine bio izabran za Autobus godine (Coach of the Year) u Evropi. Godinama nakon toga autobus i dalje privlači poglede gdje god da se pojavi. Isporučeno vozilo ima svijetlo plavu boju i proizvedeno je 2011. godine. Opremljeno je MAN motora maksimalne snage 371 kW tj. 504 KS zajedno sa automatskim mjenjačem od 12 brzina i u toj kombinaciji ispunjavaju Euro 5/EEV ispušne norme gasova.

Atraktivan vanjski izgled prati i podjednako atraktivna unutrašnjost. Vozačko mjesto čini udobno kožno sjedište vozača i veliki multifunkcionalni volan prevučen karbonom uz Neoplan logo. Vozač će svakako imati koristi i od fabričke navigacije, kamere na drugim vratima i pozadi za vožnju unazad, raznih sistema za pomoć u vožnji kao i kreveta za vrijeme odmora.

Osim vozača i suvozača, u unutrašnjost autobusa se može smjestiti 54 putnika na Kiel Avance sjedištima. Sjedišta su u luksuznoj izvedbi sa kožnim detaljima i uz preklopne naslone za ruke, noge, stolić i mrežice za lične stvari. Iznad svakog reda sjedišta nalazi se rasvjeta, izlazi za zrak i zvučnici. Od ostale opreme putnici će moći uživati u prednostima koje nudi frižider, kuhinja, toalet, mikrofon i Bosch audio/video sistem. Inače, vozilo ima tri preklopna LCD monitora postavljena centralno i koji imaju opciju slanja slike sa navigacije ili puta ispred vozila u čemu će putnici moći uživati.

Kompaniji Mondea Travel želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom te se radujemo daljoj saradnji!

oktobar, 2022.