Naslovnica Novosti Isporučena dva zglobna MAN autobusa Centrotransu

Isporučena dva zglobna MAN autobusa Centrotransu

Centrotrans je uz pomoć kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo nastavio da obnavlja gradski dio svoje flote i na taj način jača svoju ulogu u prevozu putnika Kantona Sarajevo. Ovaj put je kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo Centrotransu isporučila dva zglobna MAN Lion's City G autobusa sa oznakom A23. Vozila nisu novost pošto kompnaija Centrotrans ima veliko iskustvo sa ovim modelom kako u dizelskoj, tako i u plinskim izvedbama.

Vozila su preuzeta od prvog vlasnika iz Njemačke i imaju u potpunosti istu opremu. Pristigla vozila su proizvedena 2010. i 2011. godine, a imaju ukupnu dužinu od skoro 18 metara. U Sarajevo su stigli sa približnim kilometražama od 525.000 i 575.000. Opremljeni su domaćim MAN-ovim motorom snage koji ispunjava Euro 5/EEV norme ispušnih gasova. U kombinaciji sa automatskim Voith Diwa 864.5 mjenjačem daju ukupnu snagu od 265 kW/360 KS. Vozila imaju pneumatike u dimenziji 275/70 R22.5., a brz protok putnika će osigurati troja dvokrilna vrata.

Što se tiče unutrašnjosti, ona može primiti ukupno 144 putnika bez vozača od čega je 102 mjesta za stajanje i 42 mjesta za sjedenje. Zahvaljujući rampi na drugim vratima, olakšan je ulaz i izlaz i putnicima sa otežanim kretanjem kao i korisnicima invalidskih i dječijih kolica, uz posebno obilježenja mjesta u vozilu za ove kategorije putnika. Pored spomenute rampe, vrijedi spomenuti da su vozila opremljena još i sa LED zadnjim svjetlima, MobiTec displejima za liniju, mikrofonom te video nadzorom u unutrašnjosti preko kamera postavljenih u cijelom vozilu te vanjsko osvjetljenje. Vozila su stigla u bijeloj boji, pa su prilagođena Centrotransovim standardima i bojama te se već nalaze u redovnom redovnom saobraćaju.

Kompaniji Centrotrans želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

august, 2023.