Naslovnica Novosti Isporučena poluprikolica kompaniji Jadić Promet

Isporučena poluprikolica kompaniji Jadić Promet

Početkom sedmice kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo je izvršila isporuku jedne polovne poluprikolice kompaniji Jadić promet iz Viteza. Gospodin Alilović je za potrebe svoje male, ali odabrane flote izabrao polovan Schmitz sa lagera polovnih vozila kompanije Sejari d.o.o.

Kompanija Jadić promet je porodična kompanija osnovana sada već 1999. godine čije je sjedište u Vitezu. Kroz godine se vozni park mjenjao, a danas ga čine ukupno tri kompozicije. Od početka je kompanija fokusirana na cestovni prevoz roba različite namjene. Vozila ove kompanije se najviše mogu vidjeti na cestama u Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj.

Izabrano vozilo je 2014. godina, a radi se o standardnoj poluprikolici. Opremljena je domaćim Schmitz osovinama na kojim su Goodyear i Continental pneumatici u dimenziji 385/65 R22,5, a prva osovina je podizna. Vozilo ima težinu od približno 6500 kg kada je prazno. Vozilo ima sivu rolo ceradu uz pokretni krov, dok su pozadi montirana aluminijska dvostruka vrata uz zadnji branik sa svjetlosnom signalizacijom. Od ostale opreme možemo izdvojiti četiri reda drvenih letvi u unutrašnjosti, nosač za dvije rezervne gume uz jednu rezervnu gumu, dva podmetača za gume i kutiju za alat.

Poluprikolica će činiti kompoziciju zajedno sa atraktivnim Volvo Euro 6 tegljačem koji je stigao u februaru u ovu kompaniju.

Gospodinu Alilovići i uposlenicima Jadić prometa želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novom kompozicijom te se radujemo daljoj saradnji!

juni, 2020.