Naslovnica Novosti Isporučena posebna prikolica za Hano trans

Isporučena posebna prikolica za Hano trans

Nakon uspješne saradnje na modelu Mega Carrier, rukovodstvo kompanije Hano trans iz Sarajeva je svoje povjerenje i u 2019. godini ponovo ukazala partnerima Sejari d.o.o. i Uniplast za posebnu nadogradnju nove prikolice.

Ovog puta je podvozje bilo Krone Mega Carrier, ali je nadogradnja bila jako specifična i do sada neviđena u BiH. Spoljašnje dimenzije prikolice su 7500 x 2550 x 3040 mm, dok je unutrašnja visina, od poda do cerade, 2900 mm. Vučna ruda je ukupno duga 2250 mm, mjereno od centra vučnog oka do prednjeg zida prikolice. Prikolica je opremljena sa BPW osovinama uz disk kočnice, zračni ovjes i osam pneumatika u dimenziji 245/75 R19,5. Na pneumaticima se nalaze ukrasni čepovi za matice. Prikolica ima Wabco kočioni sistem i EBS sistem sa sistemom stabilnosti.

Nadogradnju čini ekskluzivni klizni ceradni sistem. Njegova specifičnost je da nema klasičnih bočnih stranica, nego se cjelokupan sistem (krov + bočne strane) zajedno otvaraju i zatvaraju sa prednjim zidom. Po tome je ova prikolica za sada jedinstvena u Bosni i Hercegovini. Prednji zid čine aluminijska četvorokrilna vrata sa 4 šarke i dvokstrukim mehanizmom za zabravljivanje, dok zadnji zid čine također aluminijska dvokrilna vrata sa 4 šarke i dvokstrukim mehanizmom za zabravljivanje uz okapnicu iznad vrata.

Od ostalog vrijedi istaći podmetače za točkove, blatarice, nosače za rezervne točkove i rezervni točak, LED svjetla i gabarite, gumene rolo odbojnike, merdevine na izvlačenje te dva sanduka za alat. Nova prikolica je isporučena u kompletu sa novim Volvo kamionom koji ima kran. Komplet je isporučen i sa prikladnom šemom na ceradi koja je karakteristična za kompaniju Hano trans/Rama Glas Sarajevo.

Kompaniji Hano trans želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo novim zajedničkim projektima!

februar, 2020.