Naslovnica Novosti Isporučena prva Setra za Mondea Travel

Isporučena prva Setra za Mondea Travel

Dobre poslovne veze između kompanija Sejari i Mondea Travel iz Hrvatske su se nastavile i ove godine. Mondea Travel je tražila odličan rabljeni dvoosovinski autobus sa malo kilometara i puno opreme, a kompanija Sejari je bila spremna kao i uvijek. Međutim, za razliku od dosadašnje saradnje koja je rezultirala isporukama isključivo Neoplan modela, sada je red došao na jednu prelijepu Setru 516 HD/2.

Kao što je spomenuto, radi se o Setrinom modelu 516 HD/2 na dvije osovine. Popularna “Kraljica” je u svoj novi dom stigla sa oko 288.000 kilometara i u fantastičnom vizuelno-tehničkom stanju. Vozilo ima dužinu od 13,115 mm i prvi vlasnik je odlučio da bude u tamno crvenoj boji. U istoj boji su i odgovarajuće ratkape kao i poklopci retrovizora tako da vozilo na prvi pogled ostavlja jako upečatljiv dojam.

Autobus je opremljen Mercedesovim OM 470 motorom snage 315 kW odnosno 428 KS koji ispunjava Euro 6 standarde u kombinaciji sa također Mercedesovim GO 250-8 MPS (PowerShift) mjenjačem sa osam brzina. Vozila iz Daimler grupe su odavno i predvodnik u industriji posebno kada se govori o sigurnosnim sistemima. Tako je ovo vozilo opremljeno sa ESP, EBS, ABS, ASR, Brake Assist (BAS), Continuous Braking Limiter (DBL) sistemima i naravno integrisanim retarderom. Dodatnu sigurnost pružaju sistemi poput Front Collision Guard (FCG), Active Brake Assist (ABA) i Lane Assist (SPA). Za svaki slučaj tu je i sistem video nadzora (jedna video kamera za vožnju unazad i jedna iznad drugih vrata).

Iako ovo vozilo može imati ukupni kapacitet do 57 sjedišta, ova Setra ima kapacitet od 49+2+1 sjedišta. Razlog tome je želja da se putnicima osigura veći komfor i udobnost te da putovanje prođe što je moguće ugodnije, bez obzira na pređenu kilometražu. U tome će im pomoći i 49 Setra Voyage Plus sjedišta u kombinaciji tkanine i kože. Sjedišta su urađena u kombinaciji bež i crvene boje koju prati i galerija za prtljag. Kada smo spomenuli prtljag, pored polica u unutrašnjosti, vrijedi istaći da zbog povećanog među osovinskog razmaka, vozilo ima kapacitet prtljaga od oko 12.1 m3.

Sva sjedišta imaju opciju obaranja naslonjača, podesive naslone za ruke i noge, mrežice za lične stvari i preklopni stolić. Putnici će zahvaljujući duplim utičnicama od 230V i duplim USB priključcima na svakom sjedištu imati i dodatnu zabavu tokom putovanja. Naravno, tu su i multimedijalni audio/video sistem sa MP3 i DVD playerom, dva mikrofona i dva LCD monitora. Toalet, u odgovarajućoj crvenoj boji i kuhinja su dio prateće opreme baš kao i frižider, sistemi klimatizacije i grijanja. Pod u imitaciji drveta zaokružuje listu opreme ovog zaista odličnog autobusa.

Kompaniji Mondea Travel želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom te se radujemo daljoj saradnji!