Naslovnica Novosti Isporučena tri autobusa na plin za Centrotrans

Isporučena tri autobusa na plin za Centrotrans

Nakon što je prošle godine Sejari d.o.o. uspješno završio isporuku ukupno 16 vozila koja koriste CNG plin kao pogonsko gorivo kompaniji Centrotrans, dobra saradnja se nastavila i ove godine. Tako su prije par dana predstavnici kompanije Sejari d.o.o. predali na korištenje tri MAN zglobna autobusa kompaniji Centrotrans.

Radi se o modelu Lion's City G A23 sa kojim Centrotrans već ima veliko iskustvo, posebno sa CNG izvedbom. Sva tri vozila su od prvog vlasnika iz Njemačke i imaju u potpunosti istu opremu. Sva vozila su 2009. godina i što se tiče dimenzija duga su 18.75 metara, široka 2.55, a visoka oko 3.37 metara. Vozila su opremljena sa četiri para dvokrilnih vrata koja će ubrzati protok putnika u i van vozila. U trenutku dolaska u Sarajevo vozila su prešla od 537.000 do 566.000 kilometara.

Novi autobusi su pogonjeni plinskim MAN Euro 5/EEV motorom snage 228 kW to jest 310 KS u kombinaciji sa automatskim mjenjačem. Vozila imaju pneumatike u dimenziji 275/70 R22.5. U unutrašnjost ukupno može stati 160 putnika bez vozača od čega je 45 mjesta za sjedenje.

Zahvaljujući rampi na drugim vratima, olakšan je ulaz i izlaz i putnicima sa otežanim kretanjem kao i korisnicima invalidskih i dječijih kolica, uz posebno obilježenja mjesta u vozilu za ove kategorije putnika. Pored spomenute rampe, vrijedi spomenuti da su vozila opremljena još i sa displejima za liniju, mikrofonom i USB priključkom za vozača te video nadzorom u unutrašnjosti preko kamera postavljenih u cijelom vozilu. Vozila su trenutno u fazi prilagođavanja Centrotransovim standardima i bojama te će se uskoro naći u redovnom saobraćaju.

Kompaniji Centrotrans želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

februar, 2022.