Naslovnica Novosti Isporučena tri nova Sprintera za Sarajevo-šume

Isporučena tri nova Sprintera za Sarajevo-šume

Prošli mjesec je kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo izvršila isporuku još tri nova Mercedes Sprintera kompaniji Sarajevo-šume. Ova isporuka predstavlja nastavak jako uspješne saradnje ove dvije kompanije i do sada je kompanija Sejari d.o.o. za Sarajevo-šume isporučila ukupno sedam novih vozila.

Svi isporučeni Sprinteri su model 516 CDI i bijele su boje. Pogoni ih domaći Mercedesov Euro 6 motor jačine 120 kW odnosno 160 KS u kombinaciji sa šestostepenim ručnim menjačem. Mercedes i cijela Daimler grupa su poznati kao predvodnici u pogledu sigurnosti svojih vozila i njegovih korisnika. Tako su ova vozila opremljena najnovijim sigurnosnim sistemima, a vrijedi spomenuti elektronski program stabilnosti (ESP9i), uređaj za upozoravanje na nevezan pojas vozača, sigurnosni pojasevi na svim sjedištima, sistem za zadržavanje u jednoj kolovoznoj traci, a tu se nalazi i pomoć pri polasku na uzbrdici. Važno je spomenuti i da vozilo ispunjava EU direktivu ECE-R 66.02 o prevrtanju vozila, što je posebno bitno zbog težih uslova rada ovih vozila.

Atraktivan vanjski izgled karakteriše legendardna zvijezda na prednjoj rešetki uz neizostavne prednje farove visokih performansi. Vozilo ima dupla panoramska stakla te rukohvat na vratima zbog lakšeg ulaska u vozilo. Unutrašnjost vozila je toplotno i zvučno izolirano, a pod je prekriven neklizajućim podolitom otpornim na habanje, što je jako zbog uslova ekspolatacije ovih vozila i lakšeg čišćenja i održavanja. Vozačev prostor je opremljen posebnim klima uređajem za vozača i suvozača, telma retarderom, radio CD/MP3 plejerom, digitalnim tahografom, neophodnim prekidačima i pretincima za lične stvarima.

U unutrašnjost se ukupno, osim vozača, može smjestiti 20 putnika. Sege Smartline 3030X, turistička anatomska sjedišta, će pružiti jako dobar nivo udobnosti za putnike. Sjedišta su opremljena sa mrežicama za lične stvari, stolićem na rasklapanje, sklopivim rukonaslonom, sigurnosnim pojasevima uz opciju obaranja naslona i razmicanjem dvojki prema hodniku. Putnici će svoje lične stvari moći da odlože u prtljažnik koji se nalazi ispod zadnje klupe, kao i u galerije za ručni prtljag ispod kojih se nalazi uslužni set sa puhaljkama za zrak, rasvjetom i zvučnikom. Naravno, putnicima će biti na raspolaganju i klima uređaj te sistem grijanja duž cijelog vozila. Ova vozila predstavljaju značajno pojačanje za vozni park, koji je sada značajno podmlađen, a koristiti će za prevoz radnika.

Kompaniji Sarajevo-šume želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

novembar, 2018