Naslovnica Novosti Isporučeno šest novih Box Linera kompaniji Junuzović kopex

Isporučeno šest novih Box Linera kompaniji Junuzović kopex

Kompanija Junuzović Kopex osnovana je 1996. godine sa sjedištem u Lukavc. Kompanija danas predstavlja grupaciju koja se bavi sa više djelatnosti, a jedna od njih je i transport robe. To je prvenstveno odnosi na prevoz boca sa CNG i LNG plinom. Flota namjenjena za prevoz takvih boca trenutno broji preko 35 kompleta.

Kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, zastupnik i distributer Krone priključnih vozila za Bosnu i Hercegovinu, je nedavno isporučila šest novih kontejnerica Box Liner za Junuzović kopex. Transport kontejnera je sam po sebi težak posao, ali prevoz CNG boca je i dodatno otežavajući. Kontejnerska šasija Krone je izdržljiva, svestrana i dobro osmišljena, posebno zbog specifične upotrebe za koju su i nabavljene.

Box Liner je dostupan u više verzija. Također, dostupan je kao univerzalna šasija za sve veličine kontejnera od 20 do 45 stopa, sa kratkim tunelom, dugim tunelom ili bez tunela. Ovaj praktični dizajn osigurava vlasniku pravi odgovor za svaki izazov. Junuzović kopex se odlučio za standardni model koji ima tri osovine i mogućnost prevoza kontejnere od 20, 30 i 40 stopa.

Isporučeni Box Liner ima dozvoljenu ukupnu težinu od 41 tonu, a visina sedla bez tovara je 1.150 mm. Naravno, bočne i zadnje zaštite od podlijetanja su urađene u potpunosti sa EU direktivama. Vozilo je opremljeno sa 385/65 R22,5 Bridgestone gumama te domaćim Krone osovinama sa zračnim jastucima i disk kočnicama, čiji prečnik iznosi 430 mm. Vrijedi spomenuti i Wabco sistem kočenja sa EBS modulatorom i sistemom održavanja stabilnosti.

Od opreme možemo istaći još i dodatnu čeličnu ploču pozadi, nosač za rezervni točak, plastične blatobrane, dva podmetača za točkove, LED rasvjetu u kojoj prednjače zadnja Hella multifunkcionalna svjetla, kutija za alat te narandžasta ploča upozorenja, bez broja i na preklop. Uz vozilo je isporučen i ADR certifikat EX/III. Novi Krone Box Liner ima KTL plus bojenje u prahu (kataforeza sa kasnijim dodavanjem praha) koje nudi jedinstvenu dugoročnu zaštitu od korozije. KTL plus garantuje kompletnu, sveobuhvatnu zaštitu, čak i teško dostupnih uglova, ivica i šupljina, koje postoje na vozilu.

Kompaniji Junuzović Kopex želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

 

juni, 2022