Naslovnica Novosti Krone Cool Liner Duoplex Steel za Mlijekoprodukt DOO

Krone Cool Liner Duoplex Steel za Mlijekoprodukt DOO

Sredinom decembra 2015. godine, firma Sejari d.o.o. Sarajevo, generalni zastupnik i distributer Krone prikolica za Bosnu i Hercegovinu, isporučila je novu poluprikolicu kompaniji Mlijekoprodukt d.o.o. iz Kozarske Dubice. Mlijekoprodukt je danas najveći prerađivač sirovog mleka u Bosni i Hercegovini. Zauzima jednu od vodećih pozicija na domaćem tržištu mleka i mlečnih proizvoda i najveći je izvoznik ovih kategorija u zemlji.

Na osnovu svojih potreba, iz Mlijekoprodukta su se odlučili za nabavku poluprikolice Krone Cool Liner Duoplex Steel. Uzevši u obzir dugogodišnje prisustvo i rezultate u BiH, Mlijekoprodukt je odlučio dati svoje poverenje Krone poluprikolicama i svoj vozni park je pojačao sa modelom Cool Liner koji trenutno predstavlja vrhunac u ovom segmentu.

Nova generacija Krone hladnjače Cool Liner Duoplex Steel već na prvi pogled deluje uverljivo sa svojom novom konstrukcijom izolacijske komore. Prvo što se primećuje je da su zidovi sa spoljašnje strane prekriveni čeličnim Duoplex panelima. Podna konstrukcija je dodatno ojačana, a izolacija je  poboljšana posebnom penom koja je utisnuta u podnu konstrukciju i čvrsto vezana za šasiju. Cool Liner Duoplex Steel se izdvaja od konkurencije, jer ima šasiju koja je u potpunosti iz jednog dela, što svakako osigurava još veću čvrstinu, poboljšanu sigurnost i duži radni vek.

Unutrašnjost je ojačana aluminijskim profilima sa velikom površinom na prednjem zidu koji omogućava bolju cirkulaciju vazduha. Vodonepropustiv aluminijski pod je direkno zavaren za bočne strane i posebno ojačan na zadnjem delu. Upravo to dijagonalno ojačanje šasije u zadnjem delu daje veću jačinu i otpornost udarcima prilikom prilaza utovarnim rampama ili pri ulazu viljuškara. U nove bunkere za palete mogu se smestiti 36 standardnih Euro paleta, a kada se vrata bunkera za palete preklope i zatvore ona se automatski zaključavaju.

Na zahtev Mlijekoprodukta, Krone Cool Liner Duoplex Steel je opremljena sa BWP osovinama te Carrier rashladnim uređajima. Sve navedene karakteristike poluprukolice će nesumnjivo olakšati transport mlijeka i mliječnih proizvoda kompaniji Mlijekoprodukt.