Naslovnica Novosti Krone i Komo Transport: Povjerenje koje spaja

Krone i Komo Transport: Povjerenje koje spaja

Kompanija Sejari d.o.o., koji je generalni zastupnik i distributer Krone priključnih vozila, je nedavno isporučila novu poluprikolicu za prevoz kontejnera kompaniji Komo Transport iz Modriče. Ove dvije kompanije imaju višegodišnju uspješnu saradnju na polju priključnih vozila, koja je ove godine proširana i na segment autobusa. Tradicija i dobra usluga kompanije Sejari d.o.o., kao i kvalitet te sigurnost koju Krone priključna vozila pružaju, razlog su plodnosne saradnje ove dvije kompanije.

Isporučen je model Box Liner, koji je namjenjen za prevoz kontjenera od 20, 30 i 40 stopa te ima dozvoljenu ukupnu težinu od 41 tonu, a visina sedla bez tovara je 1.120 mm. Naravno, bočne i zadnje zaštite od podlijetanja su urađene u potpunosti sa EU direktivama. Vozilo je opremljeno sa 385/55 R22,5 premium Bridgestone gumama i domaćim Krone osovinama sa zračnim jastucima i disk kočnicama, čiji prečnik iznosi 430 mm. Vrijedi istaći i da je prva osovina podizna, što će olakšati ukupne troškove održavanja vozila.

Od ostale opreme možemo spomenuti Wabco sistem kočenja sa EBS modulatorom, bočne markere te gumene produžetke nazad koji su urađeni u LED izvedbi, a zadnji kraj je prepoznatljiv po Hella svjetlima, Krone natpisu i LED lampicama za osvjetljenje registracije. Spisak opreme zaokružuju dva nosača za rezervne točkove sa jednom rezervnom Bridgestone gumom, plastični blatobrani i kutija za alat.

Na listu prednosti koje pruža nova Krone Box Liner kontejnerica može se dodati i KTL plus bojenje u prahu (kataforeza sa kasnijim dodavanjem praha) koje nudi jedinstvenu dugoročnu zaštitu od korozije. KTL plus garantuje kompletnu, sveobuhvatnu zaštitu, čak i teško dostupnih uglova, ivica i šupljina, koje postoje na vozilu.

Kompaniji Komo transport i njenom direktoru Blagi želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

april, 2019