Naslovnica Novosti Krone prikolice – pravi izbor za svaku namjenu!

Krone prikolice – pravi izbor za svaku namjenu!

Dvije nove Krone prikolice odnedavno krase flote kompanija Mlin-Majić iz Odžaka i Mlinpek-Žitar iz Jajca. Obje kompanije se bave proizvodnjom brašna, mlinskih i pekarskih proizvoda, a na ovaj način je Krone proširio svoju listu zadovoljnih klijenata uz nove izvedbe i primjene navedenih prikolica.

Ove dvije kompanije su se zbog potrebe i specifičnosti njihovog posla i prevoza odlučile za dvoosovinski model Load Carrier. Radi se o priključnim vozilima koja imaju različitu dužinu od 7,1 i 7,3 metara na BPW osovinama, koje su opremljene i disk kočnicama te zračnim ovjesom. Zbog toga se i unutrašnji tovarni prostor razlikuje u dužini i visini. Na osovinama su montirane četiri gume u dimenziji 385/55 R 22.5. Karakteristični Krone zaštitnici od bočnog podlijetanja kao i prepoznatljivi zadnji branik su neizostavni dio svakog Krone priključnog vozila, pa ni ovdje nije bio izuzetak. Također, prednji zid je različit pošto Load Carrier za Mlin-Majić ima profilisani čelični lim cijelom visinom, dok je u slučaju Mlinpek-Žitar prednji zid u kombinaciji dvokrilnih vrata.

Zadnja vrata su urađena u istoj kombinaciji – dvokrilnih vrata sa 4 šarke i obaveznom okapnicom iznad vrata. Ostatak opreme na prikolicama je isti. Unutrašnjost prikolica je pokrivena podom debljine 30 mm sa halkama za vezivanje tereta. Unutrašnjost još dopunjavaju kombinacija drvenih i alu letvi. Cerade prikolica su bojom i natpisima prilagođeni standardima kompanija koje predstavljaju, a uparene su u tandem sa MAN kamionima. Za sigurnost tereta i kompozicije pobrinut će se Wabco premium kočioni sistem sa EBS sistemom, a odličnu preglednost će osigurati Hella multifunkcionalna svjetla sa svjetlom za maglu i vožnju unazad. Od ostale opreme možemo spomenuti da su tu još i sanduk za alat, LED diodni gabariti te odbojne gume i nogostupni na bočnim stranama, nosač rezervnog točka sa rezervnim točkom te podmetač za točak

Kompanijama Mlin-Majić iz Odžaka i Mlinpek-Žitar iz Jajca želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim vozilima!

februar, 2020.