Naslovnica Novosti Nov Krone Box Liner isporučen kompaniji Komo Transport

Nov Krone Box Liner isporučen kompaniji Komo Transport

Kompanija Komo Transport iz Modriče nedavno je preuzela svoj novi Krone Box Liner, koji će dodatno pojačati vozni park i ojačati pozicije kompanije u segmentu prevozu robe sa kontejnerima. Vozilo je isporučila kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, koji je generalni zastupnik i distributer Krone priključnih vozila, a vozilo će se koristiti u slovenskom dijelu kompanije Komo Transporti (SBS Transport).

Iako dostupan u više verzija, Komo transport se ovaj put odlučio za varijantu sa univerzalnom šasijom za sve veličine kontejnera od 20 do 45 stopa. Ovaj praktični dizajn osigurava vlasniku pravi odgovor za svaki izazov, a brzina i prilagodljivost su jako bitne u svijetu transporta roba.

Isporučeni Box Liner ima dozvoljenu ukupnu težinu od 41 tonu, a visina sedla bez tovara je 1.120 mm. Naravno, bočne i zadnje zaštite od podlijetanja su urađene u potpunosti sa EU direktivama i sa prepoznatljivim KRONE logom i natpisom. Bitno je spomenuti da se zadnji dio vozila može izvući radi utovara kontejnera od 45 stopa. Vozilo je opremljeno sa 385/55 R22,5 gumama te KRONE osovinama sa zračnim jastucima i disk kočnicama, čiji prečnik iznosi 430 mm. Zanimljivo je da poluprikolica ima i prvi u treću osovinu podiznu.

Vrijedi spomenuti i Wabco sistem kočenja sa EBS modulatorom sa elektronskim sistemom održavanja stabilnosti. Vozilo ima podmetač za točkove, dva nosača za rezervne točkove, plastične blatobrane, Hella multifunkcionalna zadnja svjetla te kutiju za alat. Uz vozilo je isporučen i ADR certifikat EX/III. Na listu prednosti koje pruža nova Krone Box Liner kontejnerica može se dodati i KTL plus bojenje u prahu (kataforeza sa kasnijim dodavanjem praha) koje nudi jedinstvenu dugoročnu zaštitu od korozije. KTL plus garantuje kompletnu, sveobuhvatnu zaštitu, čak i teško dostupnih uglova, ivica i šupljina, koje postoje na vozilu.

Kompaniji Komo transport želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

juli, 2021.