Naslovnica Novosti Nova Krone poluprikolica isporučena kompaniji Srećković transport

Nova Krone poluprikolica isporučena kompaniji Srećković transport

Od davnina je izreka “Dobre stvari ne treba mjenjati” i to se u praksi do sada pokazalo kao ispravno mnogo puta. Ovom izrekom se vode i kompanije Srećković transport iz Posušja te Sejari d.o.o. iz Sarajeva. Njihova saradnja traje već mnogo godina, a jedna stvar je zajednička – Krone poluprikolice. Ova kompanija ima modele Mega i Profi Liner te su s godinama spoznali sve kvalitete i prednosti koje donose Krone priključna vozila.

Prošli mjesec flota kompanije Srećković transport postala je bogatija za još jednu novu Krone poluprikolicu, a ove godine se radi o modelu Mega Liner, koji popularno u industriji zovu “polu-mega”. Isporučena poluprikolica ima Multilock sistem sa obje strane šasije koji osigurava teret koji se prevozi. Dužina utovarnog prostora iznosi 13.620 mm, a širina 2.480 mm. Što se tiče unutrašnje visine, vozilo je opremljeno sa Edscha podiznim krovom zahvaljujući kojem ima bočnu utovarnu visinu od 2.860, a unutrašnju od 3.000 mm.

Kako bi se to postiglo, ovaj Mega Liner ima pneumatike u dimenziji 385/55 R22,5, a montirani su na domaćim Krone osovinama, od čega je prva podizna. Zbog toga i visine sedla ima mogućnost da je voze i mega i standardni tegljači. Sigurnosni sistemi uključuju sistem stabilnosti, EBS, ručnu parkirnu kočnicu te kočioni sistem Wabco. Dodatnu sigurnost će pružiti i rasvjetni sistem kojeg čine Hella gen. 2 full LED svjetla. Zadnji svjetlosni modul uključuje i dva LED svjetla za okvir tablica te svjetlo za maglu i svjetlo za vožnju unazad. Bitno je spomenuti da su i konturna svjetla sa gumenom ručicom u LED izvedbi kao i bočna gabaritna svjetla, koja imaju i ulogu pokazivača smjera.

Pod je urađen u premium izvedbi, a prednji zid je željezni sa dodatnim pojačanjem iznutra dok su zadnja vrata u punoj dužini izrađena od aluminijuma. U unutrašnjosti se nalaze tri reda drvenih te četiri reda aluminijumskih letvi. Vrijedi istaknuti i da svaka guma ima zaseban blatobran, da se na poluprikolici nalazi  kutija za alat, dva nosača za rezervne točkove sa dvije rezervne gume, aluminijumske merdevine za lakši ulaz i izlaz iz vozila, dva podmetača za točkove, a svaka matica na točkovima ima ukrasne plastične Krone poklopce. Vozila posjeduje i XL certifikat te certifikat za prevoz pića (EN 12642 XL / VDI 2700). Po standardnoj proceduri za ovog klijenta – cerada je u boji bijelog aluminijuma.

Kompaniji Srećković transport želimo puno sreće i uspješno prevezene robe sa novim vozilom te se nadamo se da će se saradnja produžiti još mnogo godina!

septembar, 2023.