Naslovnica Novosti Nove Krone poluprikolice za Ali company

Nove Krone poluprikolice za Ali company

I u ovoj godini kompanije Ali Company iz Srebrenika i Sejari d.o.o. Sarajevo nastavljaju svoju uspješnu višegodišnju saradnju. Nedavo je kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, zastupnik i distributer Krone priključnih vozila za Bosnu i Hercegovinu, isporučila dvije nove poluprikolice i to model Mega Liner.

Krone svojim proizvodima posvećuje dodatnu pažnju, koja je u posljednje vrijeme rezultirala poboljšanjom pripremom i završnom obradom. Premium-pojačano zaptivanje poda, dvostruki T-dužinski i središnji nosač kao i spoljni ram zavareni sa poprečnim nosačima i traverzama te multilock – spoljni ram za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm, su samo neke od prednosti koje Krone nudi.

Novi Mega Lineri su isporučeni sa šest premium guma Goodyear u dimenziji 385/55 R 22.5, na Krone osovinama, a prva osovina je podizna. Zahvaljujući Edscha podiznom krovu sa plastičnim zglobovima i mogućnošću podizanja na četiri ugaona stuba odvojeno, bočna utovarna visina ide do 2,86 metara, a unutrašnja do 3 metra. U unutrašnjosti se nalazi šest redova letvi od čega su četiri reda aluminijumske, a dva drvene letve. Prednji zid je željezni i dodatno je ojačan iznutra sitastom pločom. Zadnja vrata su dvoja, kontejnerskog tipa i od aluminijuma su.

Za sigurnost robe koja se prevozi, samog vozila, ali i ostalih učesnika u saobraćaju pobrinut će se Wabco kočioni sistem sa EBS sistemom i sistemom stabilizacije. Također, tu je i LED bočna rasvjeta kao i multifunkcionalna prepoznatljiva Hella svjetla sa Krone krunom i uključenim svjetlima za vožnju unazad i svjetlima za maglu. Također, tu su i nezaobilazni bočni Krone branici te redizajnirani zadnji branik. Od ostale opreme vrijedi istaći dva nosača za rezervne gume sa dvije rezervne Goodyear gume sa felgama, ukrasne kapice na maticama točkova, blatobrani na svim točkovima, dva podmetača za gume, kutija za alat te zaštitna guma (flap) pozadi.

Obje poluprikolice imaju i XL certifikate te dodatne VDI 2700 certifikate za prevoz pića. Dodajmo na listu prednosti koje pružaju nove Krone poluprikolice još i dodatno KTL plus bojenje u prahu (kataforeza sa kasnijim dodavanjem praha) koje nudi jedinstvenu dugoročnu zaštitu od korozije. KTL plus garantuje kompletnu, sveobuhvatnu zaštitu, čak i teško dostupnih uglova, ivica i šupljina, koje postoje na vozilu. Kao i uvijek, poluprikolice su isporučene sa crvenim cerada po želji klijenta, a biće uparene sa crvenim MAN tegljačima koji su također prinove u ovoj kompaniji.

Gospodinu Zahiroviću i uposlenim u Ali Company želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji koja će uskoro rezultirati i sa novim isporukama!

juli, 2022.