Naslovnica Novosti Novi Ayats Eclipse za Centrotrans-Eurolines

Novi Ayats Eclipse za Centrotrans-Eurolines

U martu je kompaniji Centrotrans-Eurolines isporučen nov dvospratni autobus Ayats Eclipse. Radi se o nasljedniku modela Bravo, a ovo je već drugi Eclipse u Centrotrans-Eurolines. Vozni park sada ima ukupno četiri autobusa sa znakom Ayats, pošto se od ranije već tu nalaze dva modela Bravo.

Što se tiče tehničkih specifikacija vozilo ima dužinu od 14,6 metara, visinu četiri, a širinu 2,55 metara. Pokreće ga MANov Euro 6 motor jačine 480 KS i automatski MAN TipMatic mjenjač. Od ostalih specifikacija vrijedi spomenuti već standardni tempomat, retarder te ABS, ASR, LGS, EBA sistemi. Poseban izgled vozilu daju bi-xenon prednja svjetla, a vrijedi istaći da je cijela struktura od inoxa i dodatno pojačana.
Za potpun ugođaj tokom putovanja pobrinuće se Actia audio/video oprema koja uključuje: radio/CD, pojačalo, zvučnike, DVD player, dva mikrofona, ukupno 6 LCD monitora (po dva 19” na donjem i gornjem spratu te dva 7” na gornjem spratu), kontrolna kamera gornjeg sprata, kamera za kontrolu stepenica iznad srednjišnih vrata i kamera za vožnju unazad te GPS sistem.Putnici će uživati u 78 novih sjedišta španskog proizvođača MVT, koja su u kombinaciji tkanine i eko-kože sa natpisima Centrotrans-Eurolines, što je već postala standardna oprema kada je ova kompanija u pitanju. Na prednjem dijelu vozila se nalazi i BQB panel na kojem je ispisan naziv kompanije. Od ostale opreme vrijedi spomenuti WC, aparat za kafu, dva frižidera, tri stola na donjem spratu, dva digitalna sata te 12 utičnica sa naponom 220 V.

april, 2017